Binnendemuren

headermetnaam1

Beleid - Wetgeving

Bij justitiehuizen sneuvelen 16 banen

Bij de justitiehuizen verdwijnen vanaf 1 januari volgend jaar 16 banen.
Dat meldt de nieuwsredactie van de VRT. Het gaat om tijdelijke contracten voor justitieassistenten die niet verlengd worden.

Justitieassistenten begeleiden bijvoorbeeld mensen die een enkelband of een werkstraf hebben gekregen. Dat werk is de laatste jaren alleen maar toegenomen, zegt de socialistische vakbond, dus als er nu personeel verdwijnt, zal de kwaliteit van het werk daar zeker onder lijden.

Volgens minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) zijn de 16 mensen niet meer nodig, omdat de wachtlijsten voor een enkelband zijn weggewerkt. Bovendien zijn er nu meer justitie-assistenten dan bij het begin van de regeerperiode, zegt de minister.

Geen middelen

We hebben jammer genoeg niet de middelen om de tijdelijke contracten voor zestien justitie-assistenten te verlengen. Dat zegt Liesbeth Wyseur, woordvoerster van de justitiehuizen.

"In 2012 kregen we de financiƫle middelen om 65 justitie-assistenten aan te werven met als doel de achterstand bij justitie weg te werken", zegt Liesbeth Wyseur. "Die achterstand is inmiddels weggewerkt, maar we worden nu geconfronteerd met besparingsmaatregelen en er zijn onvoldoende middelen om 16 tijdelijke contracten te verlengen."

De woordvoerster van de justitiehuizen zegt dat de solidariteit bij de justitie-assistenten zeer groot is. Ze verwijst ook naar de actuele context. "Er is de geplande actiedag bij justitie morgen, en er is nakende overheveling van de justitiehuizen naar de gemeenschappen vanaf 1 juli. Deze elementen roepen vragen op over de inhoud van het werk en de manier waarop het georganiseerd wordt. De justitiehuizen zullen in elk geval transparant communiceren naar het personeel over hoe de overheveling naar de gemeenschappen zal verlopen", aldus nog Liesbeth Wyseur namens de justitiehuizen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Handige links

U bevindt zich hier: Start Beleid - Wetgeving Bij justitiehuizen sneuvelen 16 banen