Binnendemuren

headermetnaam1

Lotgenoten gezocht

Een uitondering op de regel. In plaats van een oproep voor pennevrienden , deze keer een oproep voor lotgenoten / ex-gedetineerden.
Wenst u te reageren stuur dan een e-mail naar ons contact adres of plaats een reactie op de site.

Hoi,

Tegenwoordig kan er over van alles en nog wat gepraat worden, op het internet zelfs nog meer dan in andere media. Alleen over ex-gevangenen vindt je maar weinig terug.
Nochtans denk ik dat er behoefte bestaat om mekaar te steunen, vandaar mijn oproep. Ik weet dat veel mensen zullen zeggen dat het onze eigen schuld is. Ik wil dat niet ontkennen maar niemand mag vergeten dat wij onze straf hebben uitgezeten.

Ik wil eerst en vooral duidelijk maken dat ik uit België kom. Misschien is de situatie daar anders dan in Nederland.

Even kort mijn verhaal. Ik ben 31 jaar en werd in mijn leven 3 keer opgepakt, allen gerelateerd aan mijn drugsverslaving.
Een keer kreeg ik 6 maand effectief, waarvan ik 4 maand in een afkickcentrum doordacht en nadien naar huis mocht. De tweede maal kreeg ik 6 maand effectief (waarvan 3 maand gevangenisstraf) ,de laatste maal werd ik veroordeeld tot 18 maanden effectief. Bij mijn laatste veroordeling werd ik opgepakt na een autodiefstal en werd veroordeeld voor meerdere diefstallen in de buurt.
In alle eerlijkheid heb ik een en ander op mijn kerfstok en dat wil ik ook niet minimaliseren. Het is echter wel zo dat ik pas anderhalf jaar na de feiten binnen moest.
Ik had op dat moment een vriendin en ook eens job gevonden. Ik was eveneens van de harddrugs af.
Toch werd ik veroordeeld tot 18 maand en gezien mijn verleden zat ik 11 maand effectief vast.
De tijd in de gevangenis was even moeilijk maar daar wend men aan. Het enige wat ik effectief merkte was dat mijn vriendin minder en minder langs kwam.
Het ergste volgde nadien: familie die zich schaamde voor een ex-gedetineerde in de familie, werk en vriendin kwijt.
Ik ben nu anderhalf jaar opnieuw vrije voeten maar heb het gevoel nog elke dag te boeten. Ik studeer nu opnieuw in de hoop achteraf werk te vinden, heb nog nauwelijks vrienden en met mijn familie blijven de contacten ook beperkt. Over mijn wedervaren in de gevangenis hoef ik het al helemaal niet te hebben.

Ik ben op zoek naar mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik en hun reactie hierop en ook mensen waarmee ik zaken die wij in de gevangenis meemaakten, kan delen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Handige links

U bevindt zich hier: Start Lotgenoten gezocht