De 35-jarige vrouw die woensdagmiddag in Lennik brand zou gesticht hebben in haar eigen woning, waarbij drie kinderen om het leven kwamen, is woensdagavond verhoord door de politie, maar heeft geweigerd een verklaring af te leggen over de feiten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde donderdag. De vrouw wordt donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en het parket vraagt dat zij onder aanhoudingsbevel zou geplaatst worden voor moord.

De vrouw zou woensdag drie van haar vier kinderen opgesloten hebben in een bijgebouw van de gezinswoning, in de Zwartenbroekstraat in Lennik, en zou vervolgens brand gesticht hebben in dat bijgebouw. Ze verwittigde daarop haar echtgenoot, die op zijn beurt de hulpdiensten belde. Toen die aankwamen en het vuur geblust hadden, waren de drie kinderen, 2, 4 en 6 jaar oud, al overleden.

Vuur aangestoken

Zowel de brandweer als de branddeskundigen stelden snel vast dat het vuur was aangestoken. Daarop werd de vrouw van haar vrijheid beroofd en ondervraagd door de recherche van de lokale politie Pajottenland (Bever/Galmaarden/Gooik/Herne/Lennik/Pepingen). Daar wenste ze echter geen verklaring af te leggen, zo meldt het parket.

"Gelet op de vaststellingen van de deskundigen en het verhoor van de vader zal de moeder vandaag wegens moord voor de onderzoeksrechter geleid worden, met het oog op haar verdere aanhouding", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

Donderdag zal ook de autopsie plaatsvinden op de lichamen van de drie kinderen, om de juiste doodsoorzaak vast te stellen en de lichamen correct te identificeren. De lichamen waren immers verkoold zodat identificatie niet meer mogelijk was.

 

Bron: De Standaard - 12/02/15