Lennik -In alle kalmte lokte moeder Sonja gisteren in Sint-Kwintens-Lennik haar kinderen Omy (2), Abbygail (4) en Madyson (6) naar een bergruimte vol brandbare stoffen.
Ze sloot hen op en stak het hok in brand. Met het gehuil van de kinderen op de achtergrond, belde ze haar man op om hem te vertellen wat ze had gedaan, en dat hij toch te laat zou komen.

'Hoor je ze schreeuwen? Je kan maar beter naar huis komen. Maar het zal toch te laat zijn. Ze zullen het toch niet overleven.' 
Vader Hellmut Ulin stond op een werf, tientallen kilometers van huis, toen zijn Afrikaanse vrouw Sonja hem opbelde met deze gruwelijke boodschap.

Net voordien had de vrouw drie van haar vier kinderen meegelokt naar een van de bijgebouwen in de grote tuin van het gezin in de Zwartenbroekstraat in Sint-Kwintens-Lennik, bij Brussel. 
Het vierde kind, geen biologisch kind van Hellmut, was op dat moment op school, maar de drie jongsten – Omy, Abbygail en Madyson – waren al de hele week 'ziek' thuis.

Hun moeder sloot hen op in een bergruimte die vol rommel stond, vooral chemische, uiterst brandbare producten. Daarna stak ze het gebouwtje in brand. De drie kinderen – twee, vier en zes jaar oud – konden geen kant meer uit.
Terwijl ze in doodsangst huilden en schreeuwden, belde hun moeder even verder haar man op, met woorden die ook zijn leven zouden verwoesten. Volgens onze informatie deed het haar weinig.

 

Bron: Het Nieuwsblad 12/02/15