T.M., de vrouw die aangehouden is voor de dood van haar drie kinderen vorige week woensdag in Lennik, heeft nooit de bedoeling gehad haar kinderen te doden. Dat heeft haar advocaat, meester Frederick Clement de Cléty, vandaag verklaard aan de Brusselse raadkamer. Die raadkamer heeft intussen de aanhouding van de vrouw met een maand verlengd.

De drie kinderen, 2, 4 en 6 jaar oud, kwamen woensdag om bij een brand in een bijgebouw van de gezinswoning in de Zwartenbroekstraat in Lennik. Vrijwel onmiddellijk bleek dat het vuur was aangestoken, waarna de moeder, de 35-jarige T.M., werd opgepakt en onder aanhoudingsbevel werd geplaatst voor moord op de drie kinderen.

Bij haar eerste ondervraging door politie en onderzoeksrechter weigerde de vrouw een verklaring af te leggen, maar intussen heeft ze dat wel gedaan. "Ze geeft toe dat ze brand gesticht heeft in dat gebouwtje maar ze wist niet dat de kinderen daar aanwezig waren", zegt meester Clement de Cléty. "De kinderen speelden daar vaak. Ze was die dag enkel boos op haar echtgenoot."

Slechte relatie

Volgens de advocaten verliep de relatie tussen beide partners allesbehalve goed. "De politie is de voorbije jaren meer dan 25 maal moeten tussenkomen voor partnergeweld", gaat meester Clement de Cléty verder. "Mijn cliënte stuurde aan op een echtscheiding maar wou die in alle rust laten verlopen."

Dat de vrouw een bijzondere relatie zou gehad hebben met haar huisarts, zoals door haar echtgenoot gesuggereerd wordt, spreekt de verdediging met klem tegen. "Ze had weliswaar depressieve buien maar ze was niet echt depressief en zeker niet agressief. Wat de rol van de sociale diensten in het hele verhaal is geweest, zal het verdere gerechtelijk onderzoek moeten uitwijzen."

Bron: De Morgen 17/02/15