Het slachtoffer dat vanmorgen dood aangetroffen werd in Aalst, is een 38-jarige vrouw uit Erpe-Mere. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het lichaam van een vrouw werd vanmorgen in de De Vilanderstraat gevonden door twee bezoekers van het carnaval van Aalst. "Twee bezoekers van Aalst carnaval vonden het slachtoffer omstreeks 8.30 uur aan een garagebox en verwittigden hierop de hulpdiensten", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. De vrouw kwam "met zekerheid op een gewelddadige wijze om het leven kwam", aldus Jonckers. Over de precieze omstandigheden van het overlijden worden geen details gegeven.

Het is nog te vroeg om te melden of er een verdachte in beeld is, zegt het parket. Volgens de eerste informatie zou de vrouw gewurgd zijn, maar dat kunnen politie en parket niet bevestigen. Volgens Het Laatste Nieuws wordt er morgen een autopsie uitgevoerd om meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak.

Camerabeelden

De speurders willen via camerabeelden nagaan hoe de vrouw in de De Vilanderstraat terechtkwam. De plaats waar het lichaam werd aangetroffen ligt buiten de feestzone, zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese. "Volgens de eerste gegevens lijkt de zaak niet carnavalsgerelateerd te zijn. De enige link is dat twee personen die van het carnaval kwamen, het lichaam hebben ontdekt. Het onderzoek loopt volop en het parket kan voorlopig nog niet meer informatie geven. Het sporenonderzoek ter plaatse moet meer duidelijkheid brengen."

De carnavalsactiviteiten in Aalst kunnen vandaag gewoon plaatsvinden, meldt de burgemeester.

Bron: De Morgen 17/02/15