De schaduwminister van justitie, dhr. Landuyt, neuzelt graag. Ook in het parlement. In een Westvlaamse melodielijn beschuldigde hij de echte (?) minister van justitie van ‘denkfouten’ ivm. het drugsbeleid in en om de Belgische gevangenissen.

 Een liberale medestander zou zelfs van zijn injunctierecht gebruik maken om met een drugshond de Hasseltse gevangenis te bezoeken (muilkorf hem want bij de 1ste  blaf kon je anders talrijke toiletten doorspoelen), mensen met een missie.

Volgens de neuzelaar zou de misdaad ophouden bij de gevangenispoort, dus moet ook het drugsgebruik stoppen.

Van een denkfout gesproken! Alsof de mens met misdaad (de m.m.m?) zijn oude vel wordt afgestroopt en hij als een reine ziel (of te reinigen ziel) tussen de detentie muren zal vertoeven en alzo waar als een herborene opnieuw zijn plaats in de maatschappij zal innemen, en als hij dat niet wil, dan houden we hem gevangen.

Alsof de m.m.m. een uitzondering is, een misdadiger tussen de grote gemeenschap van voorbeeldige burgers die we met de nodige discipline gaan heropvoeden.

Zoveel mensenkennis heb je nu ook weer niet nodig om te beseffen dat er eerder een verschil is tussen de ‘gepakten’ en de ‘niet gepakten’, tussen mensen met op het verkeerde moment op de verkeerde plaats (ruimtelijk en historisch) en mensen op het juiste moment op de juiste plaats, (elk regime heeft zijn favoriete plaatsen)

De heer Landuyt wil een drugsvrije gevangenis, een mooi doel, maar hij formuleert het temidden van achtbare volksvertegenwoordigers, waarvan een groot gedeelte best een biertje lust en een lijntje cocaine snuift of een wiet sigaretje rookt voor de nodige ontspanning, en de consumptie van sterke dranken deze feestdagen wel eens op het werkwoord zwelgen uitloopt.

Maar er staan stevige dure muren rond de achtbare burgers en ook, het is maar één keer Nieuwjaar, en we kennen elkaar toch goed genoeg om te weten dat we alles onder controle hebben.

Het gaat dus vaak over de walgelijkheden om ons chique muren te kunnen veroorloven of in de goot wakker te worden. Westvlamingen zouden zoiets moeten weten, en socialisten zeker.

 

Natuurlijk, met het getreuzel van de in dienst zijnde justitie minister kun je alle kanten op en kom je nergens uit.

Het potsierlijke beeld van de kleine jongen die fier een grote drol draait. ik zal binnen de 2 jaar X gevangenissen bouwen, né!

Als het doel was de gevangenissen te humaniseren en ze zoveel mogelijk overbodig te maken door allerlei alternatieve mogelijkheden te gaan bekijken in de Scandinavische landen b.v. dan zou de minister inderdaad geschiedenis schrijven.

Nu hengelt hij naar de gunst van het stemvel en die houden van een ‘stevige aanpak’ tot ze zelf met justitie te maken krijgen.

 

Het vernederend schouwspel van opeengepakte mensen zou de heren uit hun slaap moeten houden.

Een meer drugsvrije buitenwereld verzekert een meer drugsvrije gevangenis en niet omgekeerd.

(Zoals een meer humane samenleving tot uiting komt in een humaan strafsysteem)

 

De heer Landuyt kan dan wel de plaats van het lichaam kennen waar drugs in de gevangenis zouden worden binnengesmokkeld, hij zou beter zijn geneuzel vervangen dan argumenten die het van hersencellen moeten hebben dan te scoren met dat doel waar naast faecaliën  ook zijn manke redeneringen thuishoren.

Doorspoelen, Renaat.

 

(De liberale volksvertegenwoordiger die met een drugshond naar de gevangenis trekt zal merken dat gedetineerden heel lief met dieren zijn.

Hij moet maar eens een maandje anoniem meedraaien, het zal hem dan duidelijk worden waarom mensen daar wel eens naar verboden middelen hunkeren)

 

En wees gerust op Oudejaar zetten al die 10.000 sujetten om 20.15 uur in hun cel. Alcoholvrij!

Een gezellig Nieuwjaar is er voor de meesten niet bij.