Jongeren Advies Centrum – JAC

Zoek het niet te ver…

Het JAC geeft informatie, advies en hulp aan jongeren van 12 tot 25 jaar.

Ben jij jonger van 25? Dan is het Jongeren Advies Centrum de plek in jouw buurt waar jij terecht kan met jouw vraag.

Je bent op zoek naar vrijetijdsbesteding, je wilt alleen gaan wonen, je ouders zijn aan het scheiden, je denkt dat je homo/lesbisch/bi bent, … Zoek het niet te ver!

Samen zoeken we naar een antwoord op je vraag. Soms kan dit eenvoudig zijn en vind je antwoord in de infotheek. Hier staan heel wat folders, tijdschriften, video’s, krantenartikels, internet, …

Ligt je vraag wat moeilijker, dan ka je rekenen op een JAC-medewerker, die met jou alles op een rijtje zet, verschillende mogelijkheden met jou verkent en je ondersteunt in je beslissing.

We proberen het voor jou gemakkelijk te maken om bij het JAC binnen te lopen. Daarom is het JAC vaak centraal gelegen en open op de momenten dat jij vrij bent. Het aanbod van het JAC is tevens anoniem, wat betekent dat er geen informatie wordt doorgegeven aan anderen als jij dat niet wilt.

Het JAC stimuleert je om greep te krijgen op je eigen leven. In de toekomst zal je immers je eigen problemen moeten leren oplossen. Wij helpen je eigen keuzes te maken in het leven en daarnaar te handelen. Als je een beslissing neemt, ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Wij helpen je op zo een manier, dat je leert zien wat de voor- en nadelen van je beslissing zijn.

Voor het adres van een JAC in jouw buurt, kan je terecht bij je trajectbegeleider of op de volgende website: https://www.caw.be/jac/.

 

 

BRON; KRANT X - 2005