Op het Tongerse assisenproces van de Genkse Hells Angel Ali I. getuigde donderdagmiddag de 42-jarige Carlo D. uit Maaseik, die naar eigen zeggen de kluts kwijt was na het amok op de openingsreceptie van zijn bandencentrale Burnout in Maasmechelen, waar op 20 mei 2011 Outlaws full member Freddy Put, hangaround Jef Banken en Michael Gerekens doodgeschoten werden.

Ook hij wist niet veel meer over die bewuste avond. Hoewel enkele getuigen verklaarden dat Carlo D. nog een geldschuld had bij Freddy Put, zei Carlo D. dat Fred bij hem in het krijt stond en niet andersom.

Carlo D., zelf lid van de Hells Angels, was naar eigen zeggen voorheen nooit verbonden aan een andere motorclub, hoewel getuigen op het assisenproces vertelden dat Carlo D. vroeger bij de Outlaws was.

Freddy Put beschouwde Carlo D. als een overloper. Carlo D. kende Freddy van bij de paraclub. Over hun relatie vertelde de man dat hij en Freddy misschien wat uit elkaar gegroeid waren. "Hij kon misschien niet verdragen dat ik bij de Hells Angels was. Hij was misschien jaloers, ik weet het niet", vertelde Carlo.

Carlo wist van die avond ook niet meer goed of er een gewonde was gevallen in zijn motorclub. "Het kan goed zijn dat die gewonde man is binnengebracht in het gebouw. Ik weet dat niet meer. Hij was gewond aan zijn schouder. Dat staat al vier jaar in de krant,'' aldus Carlo, die achteraf tegen een persoon had gezegd: "Fredje, Fredje Fredje toch, moet ge daar zo oud voor zijn. Wat kwam ge daar ook doen?"

Na de schietpartij was het gedaan met zijn bandencentrale. "De zaak is naar de vaantjes gegaan. Ik wilde gewoon banden leggen en als er dan drie gekken afkomen, tja", zei Carlo.

Wegens tijdsgebrek donderdag zijn vijf getuigen naar volgende woensdag 28 januari verplaatst. Het proces in Tongeren wordt om 14 uur hervat.

 

Bron: De