Trouwen in de gevangenis is allang geen nieuwtje meer. Toch wordt jaarlijks in de media meerdere keren gewag gemaakt van een trouw in de gevangenis.

Meestal in de komkommer-tijd; een goede gelegenheid voor extra bladvulling, want extra nieuwswaarde wordt niet gegeven. Erger nog, er worden tevens, en liefst met foto’s erbij, uitgebreide, nutteloze, oude koeien uit de sloot gehaald. Niet alleen de geliefden van de trouwerij worden nogmaals met hun verleden geconfronteerd, maar ook de slachtoffers mogen nogmaals meegenieten van deze  alleszeggende en baanbrekende berichtgeving.

Naast trouwerijen uit liefde, worden ook huwelijken voltrokken vanwege de modetrends en “het-kan-niet-anders” principe. De huwelijkse verbintenissen worden toegestaan vanuit de gevangenisdirecties zonder enig (of weinig) verder onderzoek of een huwelijk in zo’n situatie wel degelijk een kans van slagen heeft.

Trouwen in de gevangenis moet wel degelijk tot de mogelijkheden kunnen behoren van gedetineerden, maar dan wel liefst zonder mediabemoeienissen!!