De CD van '107' genaamd "parole denied" is er eindelijk! 107 is opgericht in oktober 2010 in de gevangenis van Leuven-Centraal als een manier om plezier en vrijheid te ervaren door muziek. De naam one-o-seven staat voor de 107 jaar hoofdstraf die de bandleden bij elkaar verzameld hebben. Het leek ons gepast om voor een nummer te kiezen omdat we ons niet meer dan een nummer voelen.

Het genre dat 107 brengt is prison-core, een mix van hardcore, punk metal en meer. De teksten worden gevoed door de dagelijkse strijd tegen onderdrukking, verontwaardiging tegenover het systeem en zijn pleidooi voor meer humanisme. De albumtitel "parole denied" betekent zoveel als de vrijlating die geweigerd is, zoals de meeste gevangenen wel hebben of zullen ervaren. Dit album zal een unieke blik geven op het ondergrondse leven dat gedetineerden die niet enkel figuurlijk buiten de maatschpppij leven, maar ook letterlijk. Doordat we niet kunnen optreden buiten de gevangenis, geeft dit album de mensen buiten de muren de kans om te delen in de muzikale beleving die wij samengesteld hebben. Want ook in de "vrije"wereld zijn mensen die gevangen zijn door het leven dat ze leiden, mensen die onderdrukt worden door een systeem dat steeds hongeriger is naar meer macht, mensen die niet zichzelf kunnen zijn en beknot worden in hun doen en denken. 107 heeft een boodschap, en die stopt niet aan de poorten van de gevangenis. Al het werk is origineel en geschreven door de band zelf. Zo is het nummer 'riot' de vertelling vane en vreedzaam protest in de gevangenis van Gent dat door het politioneel instrument hardhandig en brutaal werd neergeslagen. Twee bandleden waaren hierbij betrokken en schreven het nummer om die gebeurtenis nooit meer te vergeten.

 

 

De ultieme droom van 107 is ooit eens buiten de gevangenis op te treden op één of ander groot festival in 2013? Welk podium ze willen bezetten en hoe of wat er gaat geregeld worden, dat is nog de vraag. Er is een facebook pagina opgericht http://www.facebook.com/legerdeshells met de vraag: " Ben je het eens dat 107 éénmalig de kans krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden?".Bij deze dus een oproep aan alle mensen: stem voor ons!!!!!Of het bij een droom gaat blijven valt nog af te wachten. Meer info is te verkrijgen op:

http://facebook.com/oneoseven-107-fanpage

Gelieve bovenstaande link in uw browser te plakken als u hem niet kunt openen of een foutmelding krijgt.

Je kunt de CD ook bestelllen via een storting van 11 Euro op het rekeningnummer: be 42 4419 0388 5154 met de vermelding van hoeveel CD's u wilt ontvangen en het adres waarnaar we de CD moeten versturen.