Gedetineerden kwijnen nog altijd weg in de vergeetputten van de Belgische gevangenissen en niet allen geesteszieken worden nog slechter behandeld dan huisvuil ook wij.

Op de vraag waarom zit er een recordaantal gedetineerden vast?Daar is maar 1 antwoord op en dat is omdat de PSD (psychosociale dienst) hun job niet doen of denken dat ze mogen optreden als rechter en dat zij over alles beslissen.

 

Sinds wanneer kan de PSD optreden of zich voordoen als rechter?

Volgende uitspraken gebeuren door PSD als iemand een UP aanvraagt; wij beslissen wanneer en waaroor je UP krijgt, is dat nog normaal?

Om de jarenlange overbevolking aan te pakken moet men gewoon het Nederlandse systeem invoeren, het enige en grootste dat ze hier in België eens moeten leren, is de rechten van de mens respecteren en zich aan datums houden.

Eén voorbeeld hiervan zijn mijn eigen datums bvb up op 20-02-2011 tot op heden nog geen enkele mogen aanvragen van de PSD omdat zij beslissen waarom en wanneer????

Verlof 20-02-2012 1e aanvraag gebeurt in augustus 2012 (wat normaal in okt. 2011 reeds kon) door aandringen van directeur, doch niks was in orde van mijn dossier omdat ik op de tijd van 7 jaar reeds 5 verschillende van de PSD had gekregen en nog steeds niks was gedaan aan mijn dossier en als men hier vraagt waarom mijn dossier steeds wordt doorgegeven, heb ik maling als antwoord gekregen: TE DRUK.

Ook mijn et of hv was volgens mijn moederfiche augustus 2012 tot op heden willen ze niks aanvragen, ja je leest het goed, willen ze niks aanvragen omdat anders naar boven zou komen dat ze hun werk niet doen, wij gedetineerden vragen ons af hoe het verder moet en wanneer we nog een kans maken om terug bij onze familie te MOGEN zijn.

Om voor dit alles in aanmerking te komen moet men alle in orde hebben, woonst, werk, maar als men de kans niet krijgt om het in orde te brengen dan vragen wij ons af hoe geraken we hier van verlost van dit gebeuren.

Van de PSD wordt toch verwacht dat ze ons voorwaarts helpen en niet dieper de put indraaien.

Wij vinden dat de PSD te weinig voor ons doet en dat de datums op onze moederfiches niet worden gerespecteerd, moest dit wel gebeuren dan moest justitie gegarandeerd geen Nederlandse gevangenissen huren (Tilburg).

De rechtpositie van de gedetineerden bestaat dit echt? Waarom komt men er niet meer naar boven?

Liga voor de mensenrechten?Wij worden meestal niet meer beschouwd als een mens, maar diegene die hier in dienst zijn, dat zijn nog de meest mensonwaardige, moest men thuis een hond hebben dat zo naar ons blaft, deden we hem direct naar een asiel.

Wat de website betreft, wij kunnen daar geen gebruik van maken en als we naar een of ander adres vragen, dan krijgen we als antwoord ge moet het maar opzoeken in de bibliotheek maar die is zo verouderd dat je er niks meer in terug vind van het heden of zeker niks vindt van hetgeen je nodig hebt want alles staat tegenwoordig op een website en daar kunnen we geen gebruik van maken en als men eens iets laat opzoeken van iemand van buiten de gevangenis en deze stuurt het dan met de post op, dan komt het meestal niet toe of men moet het al aangetekend versturen.

In Nederland bestaat alles voor gedetineerden, maar in België zijn ze met alles meer dan 100 jaar achter op de Nederlanders en nog durven de Belgen te zeggen dat de Hollanders gierig zijn maar daar worden de gedetineerden tenminste geholpen en behandeld als een mens en worden de wetten en de rechten van de mens tenminste gerespecteerd, waarom kunnen of willen ze dat niet inzien in België, alles zou vlotter verlopen en voor iedereen beter zijn, want eens je in d gevangenis verblijft, dan pas besef je wat een hel het is.

Groeten uit België.