Op 19 december 2011 kom ik thuis van mijn werk en vindt mijn deur dit toegang geeft tot mijn appartement ingebeukt en met een hangslot terug afgesloten. Een nota op een klein papiertje is geschreven dat ik de sleutels van het hangslot kan gaan halen op het politie bureel met onderaan een telefoonnummer genoteerd.
Daar aangekomen vraag ik wat de reden was tot het inbeuken van mijn voordeur, de planton van dienst kon mij geen uitleg geven maar het had iets te maken met mijn huisgenoot (hij is nu bijna 4 jaar bij mij inwonend), daarop noteert hij een nummer van een proces verbaal op mijn vraag waar de inspecteurs zijn zodat ik tenminste toch een reden weet waarom dit alles is gebeurt, raad hij mij aan om contact op te nemen met de inspecteurs die de pv hebben opgemaakt.
Op 21 december 2011 is mijn huisgenoot nog altijd niet thuis, dus bel ik naar het nummer en heb de verbaliserende inspecteur aan de lijn, dus opnieuw de zelfde vraag wat er is gebeurt, hij zegt dat hij dat onmogelijk kan zeggen door de telefoon, begrijpelijk, dus ik verwittig hem dat ik naar het politiebureau zelf zal komen.
Daar aangekomen komt deze inspecteur naar het loket, dus opnieuw dezelfde vraag wat er is gebeurt en waar mijn huisgenoot zich nu bevind en of hij ook een verklaring heeft mogen afleggen.
Zonder enig verpinken krijg ik het antwoord dat “hij mij geen informatie kan geven in het belang van het onderzoek”.
Nu vraag ik mij af, alleen ik ben de wettige huurder van het appartement en dat kan ik bewijzen met het huurcontract, of het mogelijk is zomaar de deur in te beuken (let wel!! de deur was letterlijk ingebeukt en is niet door een slotenmaker of iets dergelijks geopend), zonder dat mij enige informatie over het hoe en waarom en wat er dan met mijn huisgenoot is gebeurd.
Ik weet niet of het zomaar toegelaten is om de toegangsdeur bij iemand in te beuken zonder er een wettelijke reden voor op te geven, volgens mij is dit een vorm van inbraak, huisvredebreuk en een schending van het recht op privacy, ook als is de deur nadien afgesloten met een hangslot, elke inbreker kan dat ook doen.