Penvrienden.

Schrijven met gedetineerden in België

 

 

 ATTENTIE:

Er moet ons iets van het hart als team van Binnendemuren, na een geruime tijd van bemiddelen tussen ‘buiten en binnen de muren’. Naast gelukkig veel goedlopende correspondenties krijgen wij toch nog té vaak, na het verstrekken van een adres, een dag later mail die luidt als volgt: ‘ik heb de persoon gezocht op google en met zo een persoon wil ik niet schrijven'! Het doel van onze rubriek is om mensen bij elkaar te brengen, middels brieven. Mensen van buiten het rechtssysteem die wat hoop en licht brengen bij mensen binnen het rechtssysteem. En mensen van binnen het rechtssysteem kunnen de horizon verbreden van mensen buiten het rechtssysteem. Vaak wordt vergeten dat gedetineerden mensen zijn en ook wat toe te voegen hebben aan de wereld. 

Wij willen u daarom vragen om, alvorens u een verzoek doet voor een adres, goed na te denken waarom u eigenlijk juist met deze doelgroep wilt gaan schrijven?! ( zie ook onze rubriek getuigenissen) 

Hopelijk bent u ervan doordrongen dat gedetineerden al door justitie veroordeeld zijn en daarom hun straf in de gevangenis ondergaan! Dat wij, van buiten, dat oordeel gelukkig niet opnieuw hoeven te vellen?! 

Als een advertentie u aanspreekt, én de wil om gevangenen te ondersteunen in zijn/haar leven binnen de muren, is dat een goede motivatie. Wat eender het delict mag zijn, een mens is meer dan zijn/haar misdaad alleen. 

Elke gedetineerden heeft bij ons de kans om een advertentie te plaatsen ongeacht het delict, door hun zelf verwoord en gericht tot buiten.  Als u begint met schrijven met deze doelgroep dan neemt u toch een bepaalde verantwoordelijkheid op u, het zal tijd maar ook toewijding vragen. Correspondenties met buiten kunnen van heel positieve invloed zijn op hun dagelijkse leven in de gevangenis, maar zeker ook helpen bij een opstap naar een eventuele re-integratie. 

Als het gewoon niet klikt tijdens een correspondentie, na een aantal maanden, dan is dat zeker wél een goede reden om een briefwisseling te stoppen, zo werkt het buiten de muren ook, het moet dan niet meer als een verplichting blijven voelen.  In dat geval zou het fijn zijn als u dat vervolgens zelf aan de gedetineerde mededeelt en dan verstrekken we u in overleg een ander adres. Ook gedetineerden geven hun adres bloot en daar behoren wij correct mee om te gaan! 

Dank voor het lezen. 

 

Werking:

 

Gedetineerden hebben GEEN toegang tot internet. Ze laten een bericht op onze website plaatsen door familie of vrienden. Gedetineerden kunnen ons ook zelf een brief sturen. Ons postadres vindt u onder 'Contact'. 

 

** Hoe kan ik schrijven met een gedetineerde?

  1. Kies hieronder een gedetineerde die u aanspreekt. (Lees hier getuigenissen van binnen en buiten de muren.)
  2. U neemt contact met ons op via ons contactformulier en kiest voor het onderwerp: "ik wil schrijven met een gedetineerde".
  3. U geeft de naam door van de gedetineerde waarmee u wilt schrijven of als u geen keuze kunt maken, kan u de keuze door ons laten maken.
  4. U krijgt een e-mail van ons met de adresgegevens van de gedetineerde.
  5. U kan starten met schrijven.LET OP: We kunnen geen brieven doorsturen. U dient uw adresgegevens aan de gedetineerde te geven in uw eerste brief.  Correspondenties zijn hierdoor volledig privé tussen u en gedetineerde. Zodra het adres van de gedetineerde is verstrekt valt de correspondentie en verder verloop buiten onze verantwoordelijkheid. Voor vragen voorafgaand de correspondentie en/of problemen tijdens de correspondentie kunt u ons uiteraard altijd contacteren. Wij helpen u graag. 
  6. Veel schrijfplezier toegewenst!

 

 

** Kent u een gedetineerde die een pennenvriend(in) zoekt?

  1. U neemt contact met ons op via ons contactformulier en kiest het onderwerp: "Ik wil een gedetineerde toevoegen". 
  2. U vult alle gevraagde gegevens in. Opgelet dit is géén DATING SITE!!!.
  3. We plaatsen het berichtje op onze website.
  4. Gedetineerden kunnen een brief sturen naar ons contactadres. U vindt dit onder 'Contact'. Voor penvriendverzoekjes graag een korte beschrijving (max 120 woorden) met leeftijd, voorkeur penvriend of penvriendin of beiden, interesses en hobby's etc. 
  5. Als iemand wilt schrijven met deze gedetineerde geven we zijn adresgegevens door.

 

**U heeft een vraag?

  1. U neemt contact met ons op via het contactformulier en kiest het onderwerp: "Ik heb een vraag".
  2. U formuleert uw vraag.
  3. We antwoorden zo snel mogelijk op uw vraag.

 

 

Ervaringen?

Hebt u positieve ervaringen met corresponderen met gedetineerden waarover u een stukje wilt schrijven wat wij mogen plaatsen ( anoniem) op de website? Wij horen het graag! Dit kan andere mensen misschien motiveren om ook te gaan schrijven met gevangenen, en hun op die manier ondersteunen. Ook negatieve ervaringen horen wij graag om te kijken of we ergens iets mee kunnen doen/ veranderen. 

 

De volgende gedetineerden zoeken penvrienden/penvriendinnen

 

 

 laatste update 8-5-2023

Werner zoekt een penvriendin

Hoi, ik ben Werner en ik ben 50 jaar. Reeds lange tijd verblijf ik binnen de muren aangezien ik geïnterneerd ben. Hierdoor heb ik momenteel maar een beperkt aantal sociale contacten, wat ik erg mis. Ik heb nu nog voornamelijk contact met mijn ouders, zus en schoonzus. Graag wil ik mijn sociaal netwerk wat uitbreiden en ben daarom op zoek naar een mensen die het leuk zouden vinden om brieven uit te wisselen.  Mijn interesses zijn o.a sporten, daar ben ik hier veel mee bezig. Hardlopen was buiten mijn passie, maar ik hou ook veel van muziek, o.a Rolling Stones, Pink Floyd, Talking Heads, maar ook Madonna bijvoorbeeld. Ook werk ik graag binnen de gevangenis.  Ik kijk echt uit naar post dus hopelijke tot snel! Groeten Werner. 

 

Abdel zoekt een penvriendin. 

Ik ben Abdel, 26 jaar 1.83, slank, halflang zwart haar, gemixte origine, meerdere tattoo's. Voor mijn detentie wonende in Nederland maar heb de Belgische nationaliteit. Ik zit nu al 5 van de 8 jaar van mijn detentie en zoek iemand waar ik regelmatig mee kan 'praten'. Zelf ben ik van mezelf vrij gesloten maar zoals iedereen zijn er toch wel zaken die ik met iemand moet kunnen delen en over kunnen praten. Ook heb ik een vrij open mindset en ben ook totaal niet bevooroordelend. Ben jij die goede vriendin die me een luisteren oor aanbiedt ;-)? 

 

 Jan zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Jan. Ik ben 58 jaar. Ik zag in de gevangenis waar ik verblijf een papier waarop stond dat ik Binnendemuren kon contacteren om met iemand van buiten beginnen te corresponderen. Dat lijkt mij erg leuk om zo een penvriendin te vinden. Mijn hobby's zijn muziek(maken)  en 3D Origami. Ik hoor graag van iemand, vriendelijke groeten, Jan.

 

Dennis zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Dennis (32 jaar). Ik heb blauwe ogen, ben 1.86m. Ik zoek een goede en lieve vriendschap met een vrouw (leeftijd maakt niet uit). Ik kijk graag voetbal ( vooral Nederlands elftal, Real Madrid, Ajax en Manchester City) en speel graag darts. Voor mij telt het innerlijke, ik ben best gevoelig. Schrijf jij graag met iemand die gedichten schrijft, over gevoelens kan praten, maar ook over sport en house muziek( rave parties en tomorrow land), aarzel dan niet om me te contacteren. Groetjes Dennis 

 

Chris zoekt een penvriendin

Hoi, ik ben Chris, ik ben 51 jaar en zit al 20 jaar. Ik zou graag met pennenvriendin (leeftijd maakt niet uit) schrijven om de eenzaamheid te doorbreken en van gedachten te wisselen over van alles en nog wat. Mijn hobby's zijn schrijven en tekenen. Ik hoop langs deze weg iemand te vinden. Antwoord zal je zeker krijgen!  Alvast bedankt, groetjes Chris.

 

Nicky zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Nicky, 36 jaar en ik zoek een penvriendin om een leuke vriendschapsband op te bouwen. Ik voel me eenzaam hier en ik heb behoefte aan sociale contacten. Ik hou van sport, de natuur en reizen. Hopelijk krijg ik snel wat post

Vriendelijke groeten Nicky

 

Pascal zoekt een penvriendin

Ik ben Pascal, ik ben 39 jaar en verblijf in een gevangenis in Belgie. Ik hoop langs deze weg in contact te komen met mensen die met mij zouden willen schrijven, om  opnieuw vriendschappen op te bouwen. Ik hou van joggen, zwemmen en gamen. Ik zou heel blij zijn met wat post en kijk uit naar een reactie. Alvast bedankt, groetjes Pascal.

  

Pascal zoekt een penvriend(in)  franstalig, spreekt geen vlaams, verblijft in België.

Je suis Pascal, née en France et 50 ans. Obi: d'art, pèche, booling, cuisine. Sport: vélo, fitness, crossfit, et basket. Étude:  menuiserie atisanal, cuisine, telecom. Centre intérée: culture mondal encient et moderne, register batiment réglementasion, technologie encien et nouvel. Je suis une personne qui aime la socialibitée qui  donne de sa personne pour aidre dans sa possibilitée. Je suis une personne qui a toujour beauqu'ou travaille dans le batiment que quand j'ais de reste de marchandise donne aux personne démunie (merchandise+ main d’oevre peinture, plombrie et autre. En prison j'aibe les détenus dans leur probleme en prison ou jirudict et quant ils ont des baisse de moral et leur donne des onde positif et leur aprend la patisserie et le partage. Je recherche pour m'aider dans mes demarche interne a la prison ou externe(civil) que je peut partager avec d'autre personnes et que je peut diriger verre des personne qui peuve les aider dans leur démarche génèrale. Bien a vous et mes salutation,  Pascal.

 

Ruben zoekt penvriend(in)

Hallo, ik ben Ruben, 28 jaar en ik heb een dochter. Mijn hobby's zijn fitnessen en gamen. Ik ben geïnterneerd en verblijf in een gevangenis in België. Ik zou graag schrijven met vrouwen of mannen tussen 22 en 30 jaar om weer nieuwe vriendschappen op te bouwen. Ik kijk er naar uit, dus hopelijk tot schrijfs. Alvast bedankt! Groetjes, Ruben. 

 

John zoekt een penvriend(in)

Hallo, ik ben John, 41 jaar en ik heb een jong zoontje. Ik ben afkomstig van Zuid Afrika. In 2000 ben ik als tiener met mijn familie naar Belgie gekomen. Ik heb me opgewerkt in de telecomsector van het laagste niveau tot uiteindelijk zelfstandig worden en op een management niveau te werken. Na een misgelopen relatie heb ik Belgie achter me gelaten en trok via een aantal jaren in Zwitserland naar Duitsland, waar ik betrokken was bij het Europese ruimteprogramma. Ik ben een avontuurlijk persoon. Mijn hobby's zijn: wakeboarden, fietsen, kajakken en ik ben handig met houtwerk. Ik heb steeds mijn huizen zelf gerenoveerd. Ik verblijf in een gevangenis in Duitsland en zou heel graag schrijven met iemand om mijn gedachten te verzetten. Correspondentie bij voorkeur in het Engels, omdat post in het Nederlands wordt vertaald en het daardoor meer tijd in beslag gaat nemen alvorens ik het in handen krijg. Ik hoop wat post te gaan ontvangen. Alvast bedankt, groeten van John. 

  

Paul zoekt een penvriendin

Paul, een gedetineerde te Leuven zoekt een penvriendin tot 35 j (mag ook ENG of RUS)
Deze man is wetenschappelijk opgeleid en zit al geruime tijd in de gevangenis. Hij moet er nog een hele tijd zitten.
Hij zou graag zijn dagen opvrolijken door te pennen met fantastisch ruimdenkende mensen.
Hij is een optimist, ruimdenkend, houdt van humor en kan ook ernstig zijn. 

 

Jean Paul zoekt een penvriendin

 Mijn naam is Jean Paul, ofwel JP. Graag had ik mijn belevenissen 'achter slot en grendel' wat meer kleur gegeven door met anderen in contact te komen. Schrijven vind ik fantastisch! Liefst schrijf ik met mensen van mijn leeftijd, dus liefst ouder dan 50 jaar. Ik ben een man van 61 jaar . Soms vrolijk , soms niet. Soms hoopvol, soms gelaten en uitzichtloos doch blijf ik steeds geloven in een betere wereld. Schrijven is voor mij dan ook een nood. Als ik post van je mag verwachten, antwoord zal je zeker krijgen!