Penvrienden.

Schrijven met gedetineerden in België

 

ATTENTIE! 

Er moet ons iets van het hart als team van Binnendemuren, na een geruime tijd van bemiddelen tussen ‘buiten en binnen de muren’. Naast gelukkig veel goedlopende correspondenties krijgen wij toch nog té vaak, na het verstrekken van een adres, een dag later mail die luidt als volgt: ‘ik heb de persoon gezocht op google en met zo een persoon wil ik niet schrijven'! Het doel van onze rubriek is om mensen bij elkaar te brengen, middels brieven. Mensen van buiten het rechtssysteem die wat hoop en licht brengen bij mensen binnen het rechtssysteem. En mensen van binnen het rechtssysteem kunnen de horizon verbreden van mensen buiten het rechtssysteem. Vaak wordt vergeten dat gedetineerden mensen zijn en ook wat toe te voegen hebben aan de wereld. 

Wij willen u daarom vragen om, alvorens u een verzoek doet voor een adres, goed na te denken waarom u eigenlijk juist met deze doelgroep wilt gaan schrijven?! ( zie ook onze rubriek getuigenissen) 

Hopelijk bent u ervan doordrongen dat gedetineerden al door justitie veroordeeld zijn en daarom hun straf in de gevangenis ondergaan! Dat wij, van buiten, dat oordeel gelukkig niet opnieuw hoeven te vellen?! 

Als een advertentie u aanspreekt, én de wil om gevangenen te ondersteunen in zijn/haar leven binnen de muren, is dat een goede motivatie. Wat eender het delict mag zijn, een mens is meer dan zijn/haar misdaad alleen. 

Elke gedetineerden heeft bij ons de kans om een advertentie te plaatsen ongeacht het delict, door hun zelf verwoord en gericht tot buiten.  Als u begint met schrijven met deze doelgroep dan neemt u toch een bepaalde verantwoordelijkheid op u, het zal tijd maar ook toewijding vragen. Correspondenties met buiten kunnen van heel positieve invloed zijn op hun dagelijkse leven in de gevangenis, maar zeker ook helpen bij een opstap naar een eventuele re-integratie. 

Als het gewoon niet klikt tijdens een correspondentie, na een aantal maanden, dan is dat zeker wél een goede reden om een briefwisseling te stoppen, zo werkt het buiten de muren ook, het moet dan niet meer als een verplichting blijven voelen.  In dat geval zou het fijn zijn als u dat vervolgens zelf aan de gedetineerde mededeelt en dan verstrekken we u in overleg een ander adres. Ook gedetineerden geven hun adres bloot en daar behoren wij correct mee om te gaan! 

Dank voor het lezen. 

 

Werking:

 

Gedetineerden hebben GEEN toegang tot internet. Ze laten een bericht op onze website plaatsen door familie of vrienden.

 

** Hoe kan ik schrijven met een gedetineerde?

  1. Kies hieronder een gedetineerde die u aanspreekt. (Lees hier getuigenissen van binnen en buiten de muren.)
  2. U neemt contact met ons op via ons contactformulier en kiest voor het onderwerp: "ik wil schrijven met een gedetineerde".
  3. U geeft de naam door van de gedetineerde waarmee u wilt schrijven of als u geen keuze kunt maken, kan u de keuze door ons laten maken.
  4. U krijgt een e-mail van ons met de adresgegevens van de gedetineerde.
  5. U kan starten met schrijven. U dient uw adresgegevens aan de gedetineerde te geven. LET OP: We kunnen geen brieven doorsturen. Correspondenties zijn volledig privé tussen u en gedetineerde. Voor vragen en/of problemen kunt u ons altijd contacteren
  6. Veel schrijfplezier toegewenst!

 

 

** Kent u een gedetineerde die een pennenvriend(in) zoekt?

  1. U neemt contact met ons op via ons contactformulier en kiest het onderwerp: "Ik wil een gedetineerde toevoegen".
  2. U vult alle gevraagde gegevens in. Opgelet dit is géén DATING SITE!!!.
  3. We plaatsen het berichtje op onze website.
  4. Als iemand wilt schrijven met deze gedetineerde geven we zijn adresgegevens door.

 

**U heeft een vraag?

  1. U neemt contact met ons op via het contactformulier en kiest het onderwerp: "Ik heb een vraag".
  2. U formuleert uw vraag.
  3. We antwoorden zo snel mogelijk op uw vraag.

 

 

Ervaringen?

Hebt u positieve ervaringen met corresponderen met gedetineerden waarover u een stukje wilt schrijven wat wij mogen plaatsen ( anoniem) op de website? Wij horen het graag! Dit kan andere mensen misschien motiveren om ook te gaan schrijven met gevangenen, en hun op die manier ondersteunen. Ook negatieve ervaringen horen wij graag om te kijken of we ergens iets mee kunnen doen/ veranderen. 

 

De volgende gedetineerden zoeken penvrienden/penvriendinnen

 

Laatste update 21-01-2023

Marcel zoekt een penvriendin

Beste, ik ben Marcel, en ik ben 70 jaar. Ik hou heel veel van muziek, zowel luisteren naar muziek, als zelf muziek maken,  ik speel graag gitaar. Ik hou van quizzen, kruiswoordraadsels en ik geniet van de natuur. Ik zou graag schrijven met iemand tot 7o jaar. Ik heb nooit bezoek. 

 

Pascal zoekt een penvriendin

Ik ben Pascal, ik ben 39 jaar en verblijf in een gevangenis in Belgie. Ik hoop langs deze weg in contact te komen met mensen die met mij zouden willen schrijven, om  opnieuw vriendschappen op te bouwen. Ik hou van joggen, zwemmen en gamen. Ik zou heel blij zijn met wat post en kijk uit naar een reactie. Alvast bedankt, groetjes Pascal.

  

Diego zoekt een penvriend(in)

Mijn naam is Diego. Ik ben 32 jaar en ben joviaal, maak graag grapjes en kan goed luisteren. Hier binnen zijn mijn hobby's lezen, tv kijken, wandelen. Buiten waren mijn hobby's zwemmen, gezelschapsspellen spelen, cypher . Ik zoek iemand om mee te schrijven voor de tijd wat vooruit te laten gaan. Wie wil er met mij schrijven. Ik kijk er naar uit. Groetjes Dieg0.

 

Pascal zoekt een penvriend(in)  franstalig, spreekt geen vlaams, verblijft in België.

Je suis Pascal, née en France et 50 ans. Obi: d'art, pèche, booling, cuisine. Sport: vélo, fitness, crossfit, et basket. Étude:  menuiserie atisanal, cuisine, telecom. Centre intérée: culture mondal encient et moderne, register batiment réglementasion, technologie encien et nouvel. Je suis une personne qui aime la socialibitée qui  donne de sa personne pour aidre dans sa possibilitée. Je suis une personne qui a toujour beauqu'ou travaille dans le batiment que quand j'ais de reste de marchandise donne aux personne démunie (merchandise+ main d’oevre peinture, plombrie et autre. En prison j'aibe les détenus dans leur probleme en prison ou jirudict et quant ils ont des baisse de moral et leur donne des onde positif et leur aprend la patisserie et le partage. Je recherche pour m'aider dans mes demarche interne a la prison ou externe(civil) que je peut partager avec d'autre personnes et que je peut diriger verre des personne qui peuve les aider dans leur démarche génèrale. Bien a vous et mes salutation,  Pascal.

 

Ruben zoekt penvriend(in)

Hallo, ik ben Ruben, 28 jaar en ik heb een dochter. Mijn hobby's zijn fitnessen en gamen. Ik ben geïnterneerd en verblijf in een gevangenis in België. Ik zou graag schrijven met vrouwen of mannen tussen 22 en 30 jaar om weer nieuwe vriendschappen op te bouwen. Ik kijk er naar uit, dus hopelijk tot schrijfs. Alvast bedankt! Groetjes, Ruben. 

 

John zoekt een penvriend(in)

Hallo, ik ben John, 41 jaar en ik heb een jong zoontje. Ik ben afkomstig van Zuid Afrika. In 2000 ben ik als tiener met mijn familie naar Belgie gekomen. Ik heb me opgewerkt in de telecomsector van het laagste niveau tot uiteindelijk zelfstandig worden en op een management niveau te werken. Na een misgelopen relatie heb ik Belgie achter me gelaten en trok via een aantal jaren in Zwitserland naar Duitsland, waar ik betrokken was bij het Europese ruimteprogramma. Ik ben een avontuurlijk persoon. Mijn hobby's zijn: wakeboarden, fietsen, kajakken en ik ben handig met houtwerk. Ik heb steeds mijn huizen zelf gerenoveerd. Ik verblijf in een gevangenis in Duitsland en zou heel graag schrijven met iemand om mijn gedachten te verzetten. Ik hoop post te ontvangen. Alvast bedankt, groeten van John.

 

Tony zoekt een penvriend(in)

Hallo,
Ik ben Tony, 54 jaar, en ik wil graag schrijven met een vrouw tussen 30 en 55 jaar.
Ik hou van dieren, reizen en voetbal. Maar het maakt niet uit waarover je schrijft.
Groetjes

 

Yvo zoekt een penvriend(in)

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Yvo en ik ben 39 jaar, 1.96m. Graag wil ik in contact komen met een lieve, leuke en betrouwbare vrouw van 30 tot 45 jaar.
Op deze manier hoop ik ook buiten deze muren een leuk contact te kunnen opbouwen. Ik mag mijzelf omschrijven als een vriendelijke, sociale, zorgzame, lieve en zachtaardige man. Familie en vrienden zijn heel belangrijk voor mij. Ik sta altijd voor ze klaar als ze hulp nodig hebben.
Ik haal hier veel energie uit sporten. Momenteel sport ik bijna iedere dag. Op deze manier zorg ik voor een beter uithoudingsvermogen en een gezonde fysieke gesteldheid.
In mijn loopbaan was ik manager van een woonwinkel. Dit heb ik altijd met passie en gedrevenheid uitgevoerd.
Door mijn inzet en aanpassingsvermogen werd ik hier gevraagd om een vertrouwensfunctie in te vullen.
Dit geeft mij weer vertrouwen voor de toekomst. Mijn taken bestaan onder andere uit het verwerken van afspraken en andere administratieve taken binnen de gehele gevangenis.
Ik volg ook verschillende cursussen zoals excel, houtbewerken en in de toekomst Spaans.
Lijkt het jou leuk om na het lezen van deze beknopte beschrijving mij beter te leren kennen dan hoop ik binnenkort een brief van jou te ontvangen. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit. Tot snel!

 

Kevin zoekt een penvriendin

Ik ben Kevin, 30 jaar en papa van twee kids. Mijn hobby;s zijn: koken sen sporten. Ik ben een verzorgd persoon die enkele uren per week met zijn lichaam bezig is. Ik zoek een penvriendin(tussen 25 en 35 jaar) die ik beter kan leren kennen op deze manier aangezien ik over geen internet beschik. Ik ben een bezige bij en draag graag mijn steentje bij met andere mensen te helpen in mijn omgeving. Familie en vrienden zijn heel belangrijk voor mij. Ik heb 1 zus en 1 broer. Hopend vind ik hier een betrouwbaar , leuk en lief persoon om te pennen. Veel liefs, Kevin.

 

Danny zoekt een penvriend(in)

Hey, ik ben Danny, ik ben 51 jaar.
Mijn hobby is voetbal en ik supporter voor AA Gent.
Naast voetbal zijn mijn kinderen het belangrijkste. Ik praat graag over verschillende zaken.
Tot snel
Groetjes Danny

 

Paul zoekt een penvriendin

Paul, een gedetineerde te Leuven zoekt een penvriendin tot 35 j (mag ook ENG of RUS)
Deze man is wetenschappelijk opgeleid en zit al geruime tijd in de gevangenis. Hij moet er nog een hele tijd zitten.
Hij zou graag zijn dagen opvrolijken door te pennen met fantastisch ruimdenkende mensen.
Hij is een optimist, ruimdenkend, houdt van humor en kan ook ernstig zijn. 

Willy zoekt een penvriend(in)

Hallo, ik ben Willy. Een vijftiger op zoek naar interessante penvriend(inn)en.
Ik verkies 45+'ers. Ik heb een breed spectrum aan hobby's: literatuur, kunst, sport...
Wil je kennis maken met mij? Neem dan zeker contact op.
Hartelijke groet en dankjewel! Willy

 

Jean Paul zoekt een penvriendin

 Mijn naam is Jean Paul, ofwel JP. Graag had ik mijn belevenissen 'achter slot en grendel' wat meer kleur gegeven door met anderen in contact te komen. Schrijven vind ik fantastisch! Liefst schrijf ik met mensen van mijn leeftijd, dus liefst ouder dan 50 jaar. Ik ben een man van 61 jaar . Soms vrolijk , soms niet. Soms hoopvol, soms gelaten en uitzichtloos doch blijf ik steeds geloven in een betere wereld. Schrijven is voor mij dan ook een nood. Als ik post van je mag verwachten, antwoord zal je zeker krijgen!