Penvrienden.

Schrijven met gedetineerden in België

 

 

 ATTENTIE:

Er moet ons iets van het hart als team van Binnendemuren, na een geruime tijd van bemiddelen tussen ‘buiten en binnen de muren’. Naast gelukkig veel goedlopende correspondenties krijgen wij toch nog té vaak, na het verstrekken van een adres, een dag later mail die luidt als volgt: ‘ik heb de persoon gezocht op google en met zo een persoon wil ik niet schrijven'! Het doel van onze rubriek is om mensen bij elkaar te brengen, middels brieven. Mensen van buiten het rechtssysteem die wat hoop en licht brengen bij mensen binnen het rechtssysteem. En mensen van binnen het rechtssysteem kunnen de horizon verbreden van mensen buiten het rechtssysteem. Vaak wordt vergeten dat gedetineerden mensen zijn en ook wat toe te voegen hebben aan de wereld. 

Wij willen u daarom vragen om, alvorens u een verzoek doet voor een adres, goed na te denken waarom u eigenlijk juist met deze doelgroep wilt gaan schrijven?! ( zie ook onze rubriek getuigenissen) 

Hopelijk bent u ervan doordrongen dat gedetineerden al door justitie veroordeeld zijn en daarom hun straf in de gevangenis ondergaan! Dat wij, van buiten, dat oordeel gelukkig niet opnieuw hoeven te vellen?! 

Als een advertentie u aanspreekt, én de wil om gevangenen te ondersteunen in zijn/haar leven binnen de muren, is dat een goede motivatie. Wat eender het delict mag zijn, een mens is meer dan zijn/haar misdaad alleen. 

Elke gedetineerde heeft bij ons de kans om een advertentie te plaatsen ongeacht het delict, door hun zelf verwoord en gericht tot buiten.  Als u begint met schrijven met deze doelgroep dan neemt u toch een bepaalde verantwoordelijkheid op u, het zal tijd maar ook toewijding vragen. Correspondenties met buiten kunnen van heel positieve invloed zijn op hun dagelijkse leven in de gevangenis, maar zeker ook helpen bij een opstap naar een eventuele re-integratie. 

Als het gewoon niet klikt tijdens een correspondentie, na een aantal maanden, dan is dat zeker wél een goede reden om een briefwisseling te stoppen, zo werkt het buiten de muren ook, het moet dan niet meer als een verplichting blijven voelen.  In dat geval zou het fijn zijn als u dat vervolgens zelf aan de gedetineerde mededeelt en dan verstrekken we u in overleg een ander adres. Ook gedetineerden geven hun adres bloot en daar behoren wij correct mee om te gaan! 

Dank voor het lezen. 

 

Werking:

 

Gedetineerden hebben GEEN toegang tot internet. Ze laten een bericht op onze website plaatsen door familie of vrienden. Gedetineerden kunnen ons ook zelf een brief sturen. Ons postadres vindt u onder 'Contact'. 

 

** Hoe kan ik schrijven met een gedetineerde?

  1. Kies hieronder een gedetineerde die u aanspreekt. (Lees hier getuigenissen van binnen en buiten de muren.)
  2. U neemt contact met ons op via ons contactformulier
  3. U geeft de naam door van de gedetineerde waarmee u wilt schrijven of als u geen keuze kunt maken, kan u de keuze door ons laten maken.
  4. U krijgt een e-mail van ons met de adresgegevens van de gedetineerde.
  5. U kan starten met schrijven.LET OP: We kunnen geen brieven doorsturen. U dient uw adresgegevens aan de gedetineerde te geven in uw eerste brief.  U kunt ook een postbus aanvragen. Correspondenties zijn hierdoor volledig privé tussen u en gedetineerde. Zodra het adres van de gedetineerde is verstrekt valt de correspondentie en verder verloop buiten onze verantwoordelijkheid. Voor vragen voorafgaand de correspondentie en/of problemen tijdens de correspondentie kunt u ons uiteraard altijd contacteren. Wij helpen u graag. 
  6. Veel schrijfplezier toegewenst!

 

 

** Kent u een gedetineerde die een pennenvriend(in) zoekt?

  1. U neemt contact met ons op via ons contactformulier 
  2. U vult alle gegevens in. Opgelet dit is géén DATING SITE!!!.
  3. We plaatsen het berichtje op onze website.
  4. Gedetineerden kunnen een brief sturen naar ons contactadres. U vindt dit onder 'Contact'. Voor penvriendverzoekjes graag een korte beschrijving (max 120 woorden) met leeftijd, voorkeur penvriend of penvriendin of beiden, interesses en hobby's etc. 
  5. Als iemand wilt schrijven met deze gedetineerde geven we zijn adresgegevens door.

 

**U heeft een vraag?

  1. U neemt contact met ons op via het contactformulier
  2. U formuleert uw vraag.
  3. We antwoorden zo snel mogelijk op uw vraag.

 Laatste update 30-10-2023

 

Ervaringen?

Hebt u positieve ervaringen met corresponderen met gedetineerden waarover u een stukje wilt schrijven wat wij mogen plaatsen ( anoniem) op de website? Wij horen het graag! Dit kan andere mensen misschien motiveren om ook te gaan schrijven met gevangenen, en hun op die manier ondersteunen. Ook negatieve ervaringen horen wij graag om te kijken of we ergens iets mee kunnen doen/ veranderen. 

 

De volgende gedetineerden zoeken penvrienden/penvriendinnen

Laatste update 03-02-2024

 

Mohammed zoekt een penvriend(in) 

Hallo, mijn naam is Mohammed, ik ben 38 jaar en ik ben Irakees. Ik wil graag nieuwe mensen leren kennen die misschien vriendschap met mij willen sluiten. Door brieven te schrijven kan ik ook beter Nederlands leren spreken en schrijven, want dat wil ik heel graag goed leren. Ik hoop dat ik post krijg van iemand. Vriendelijke groeten van Mohammed. 

 

Danny zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Danny, ik ben geboren in Ninove, ben Belgisch en 58 jaar. Ik heb een zeer zware jeugd gehad en ben hierdoor in de criminaliteit gekomen. Ik doe mijn best om daaruit te komen, maar herval vaak. Ik heb ook psychische problemen, maar krijg niet voldoende hulp. Ik hou van muziek, films, fotograferen, natuur, dieren en schrijven. Door te schrijven passeert de tijd sneller en voel ik me minder depressief. Ik hoorde van de mogelijkheid om hier een verzoekje te plaatsen voor een penvriendin. Schrijven zou mij enorm helpen omdat ik zoveel heb meegemaakt, maar ik heb er niet veel over heb kunnen praten en ik heb er eigenlijk wel veel nood aan. Als je graag schrijft doe het dan met mij, je zal er geen spijt van hebben, lieve groetjes, Danny. 

 

Diego zoekt mensen om mee te schrijven 

Hey, mijn naam is Diego, ik ben 33 jaar en geïnterneerd en verblijf in een FPC ( psychiatrische gevangenis). en wil graag nieuwe vrienden maken. Mijn hobby's hier zijn lezen, gamen, wandelen en veel TV. Ik lees van en over religie, politiek, fictie, controversiële zaken, filosofie, eigenlijk écht alles. Van films zie ik graag van alles, maar het liefst horror. Door de jaren binnen zitten ben ik er helaas veel verloren. Ik zoek mensen om mee te schrijven en voor als ik vrij kom, als het erg klikt eventueel een (vriendschap) band te onderhouden. Maar dat zien we dan wel. het is gewoon erg confronterend, uit het oog, uit het hart en als geïnterneerde weet ik niet of ik makkelijk nieuwe mensen kan leren kennen. Ik hoop van iemand wat te horen. Groetjes Diego. 

 

 Rudi zoekt nieuwe vrienden

Hallo, mijn naam is Rudi, ik ben 45 jaar en ik ben op zoek naar nieuwe vrienden. Sinds mijn detentie heb ik ervoor gekozen om met bijna heel mijn omgeving te breken, nu wil ik graag weer nieuwe contacten leggen. Mijn hobby's en interesses bestaan uit gitaar, tekenen, schrijven, outdoor, dieren, natuurwandelingen en muziek luisteren. Ik hoop wat post te ontvangen. Vriendelijke groeten, Rudi

 

Guy zoekt een penvriendin

Het laatste plaatje dat ik kocht was van Diana King met het nummer 'Shy Guy".Sindsdien heb ik geen vrijheid meer gekend. Binnen enkele jaren mag ik opnieuw muziek gaan kopen, als er nog platenwinkels zijn. De wereld is veranderd en ik heb het gevoel dat ik ben blijven hangen. Toch is en blijft muziek mijn passie, waar ik zelf ook mee bezig ben, en iemand zoek die dit wil delen. Elke muzikale topper is okay: -) Groeten en thanks, Guy. 

 

Wouter zoekt een penvriendin

Hallo ik ben Wouter, 37 jaar en wil graag corresponderen met een vrouw van mijn leeftijd of ouder. Als jij ook interesse hebt in elektronische muziek, schrijven van muziekteksten en zingen of tekenen en lezen( ik lees graag over alle vormen van geloof), schrijf me dan zeker een brief. Ik antwoord zo snel mogelijk terug. Groetjes Wouter.

 

Paul zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben 42 jaar, slank en sportief gebouwd, kalend en bruine ogen. Ik ben 1.80 m lang. Ik ben alleenstaand en ik heb geen kinderen. Ik ben op zoek naar vriendschap. Mijn hobby's zijn vissen, gamen, playstation, gezelschapspellen, muziek maken op PC, fietsen repareren. Ik wandel, fiets en zwem graag en ik hou van dieren. Ik sta open voor veel, niets moet, alles mag. Ik schrijf over het weer tot zaken die taboe zijn over het verleden. Respect en discretie zijn vanzelfsprekend, provisie is garantie. Ben je tussen de 30 en 49 jaar en heb je interesse dan hoor ik het graag. Groetjes Paul.  

 

Willy zoekt penvriend/in ( chauffeurs)

Hallo, mijn naam is Willy en ik ben op zoek naar collega chauffeurs die wensen te schrijven met een gedetineerde. De jaren binnen zitten, doen me steeds weer verlangen naar de weg. Zelf ben ik 24 jaar internationaal chauffeur geweest, en zou het na detentietijd weer willen doen. Helaas vervaagt alles wat en daarom wil ik schrijven, en de verhalen van anderen horen of lezen, over hoe ze het nu doen en wat er allemaal is veranderd sinds 2010. Heren en dames, wie ziet het zitten? Het is gewoon voor collegiaal contact, niets meer! Ik hoop wat te horen. Alvast veel dank, vriendelijke groeten, Willy 

  

Saïd zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Saïd en ik zou graag een pennevriendin leren kennen om de eenzame dagen door te komen. Ik ben een sportieve Marokkaanse man van 50 lentes. Ik ben spontaan en ik ben op zoek naar een vrouw om te schrijven om de dagelijkse sleur te doorbreken. Dus vrouwen die zin hebben om mij te schrijven, wees wel gekomen. Lieve groetjes Saïd

 

Cliff zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Cliff en ik ben 39 jaar oud. Ik ben een Belgische man en zou graag (liefst) met een vrouw willen schrijven. Ik ben redelijk sportief en heb een open karakter. Ik verblijf sinds januari in deze gevangenis en alle dagen zijn hier zowat gelijk. Dus vrouwen die interesse hebben om mij te schrijven? Ik kijk er al naar uit. Groetjes Cliff.  

 

Werner zoekt een penvriendin

Hoi, ik ben Werner en ik ben 50 jaar. Reeds lange tijd verblijf ik binnen de muren aangezien ik geïnterneerd ben. Hierdoor heb ik momenteel maar een beperkt aantal sociale contacten, wat ik erg mis. Ik heb nu nog voornamelijk contact met mijn ouders, zus en schoonzus. Graag wil ik mijn sociaal netwerk wat uitbreiden en ben daarom op zoek naar een mensen die het leuk zouden vinden om brieven uit te wisselen.  Mijn interesses zijn o.a sporten, daar ben ik hier veel mee bezig. Hardlopen was buiten mijn passie, maar ik hou ook veel van muziek, o.a Rolling Stones, Pink Floyd, Talking Heads, maar ook Madonna bijvoorbeeld. Ook werk ik graag binnen de gevangenis.  Ik kijk echt uit naar post dus hopelijke tot snel! Groeten Werner. 

 

 Jan zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Jan. Ik ben 58 jaar. Ik zag in de gevangenis waar ik verblijf een papier waarop stond dat ik Binnendemuren kon contacteren om met iemand van buiten beginnen te corresponderen. Dat lijkt mij erg leuk om zo een penvriendin te vinden. Mijn hobby's zijn muziek(maken)  en 3D Origami. Ik hoor graag van iemand, vriendelijke groeten, Jan.

 

Dennis zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Dennis (32 jaar). Ik heb blauwe ogen, ben 1.86m. Ik zoek een goede en lieve vriendschap met een vrouw (leeftijd maakt niet uit). Ik kijk graag voetbal ( vooral Nederlands elftal, Real Madrid, Ajax en Manchester City) en speel graag darts. Voor mij telt het innerlijke, ik ben best gevoelig, een bruut van buiten, maar een teddybeer van binnen. Ik kan goed luisteren en advies geven, ik ben eerlijk en zeg wat ik denk, maar ik vind respect ook belangrijk.  Schrijf jij graag met iemand die gedichten schrijft, over gevoelens kan praten, maar ook over sport en house muziek( rave parties en tomorrow land), aarzel dan niet om me te contacteren. Groetjes Dennis 

  

Pascal zoekt een penvriendin

Ik ben Pascal, ik ben 39 jaar en verblijf in een gevangenis in Belgie. Ik hoop langs deze weg in contact te komen met mensen die met mij zouden willen schrijven, om  opnieuw vriendschappen op te bouwen. Ik hou van joggen, zwemmen en gamen. Ik zou heel blij zijn met wat post en kijk uit naar een reactie. Alvast bedankt, groetjes Pascal.

  

Pascal zoekt een penvriend(in)  franstalig, spreekt geen vlaams, verblijft in België.

Je suis Pascal, née en France et 50 ans. Obi: d'art, pèche, booling, cuisine. Sport: vélo, fitness, crossfit, et basket. Étude:  menuiserie atisanal, cuisine, telecom. Centre intérée: culture mondal encient et moderne, register batiment réglementasion, technologie encien et nouvel. Je suis une personne qui aime la socialibitée qui  donne de sa personne pour aidre dans sa possibilitée. Je suis une personne qui a toujour beauqu'ou travaille dans le batiment que quand j'ais de reste de marchandise donne aux personne démunie (merchandise+ main d’oevre peinture, plombrie et autre. En prison j'aibe les détenus dans leur probleme en prison ou jirudict et quant ils ont des baisse de moral et leur donne des onde positif et leur aprend la patisserie et le partage. Je recherche pour m'aider dans mes demarche interne a la prison ou externe(civil) que je peut partager avec d'autre personnes et que je peut diriger verre des personne qui peuve les aider dans leur démarche génèrale. Bien a vous et mes salutation,  Pascal.

  

John zoekt een penvriend(in)

Hallo, ik ben John, 41 jaar en ik heb een jong zoontje. Ik ben afkomstig van Zuid Afrika. In 2000 ben ik als tiener met mijn familie naar Belgie gekomen. Ik heb me opgewerkt in de telecomsector van het laagste niveau tot uiteindelijk zelfstandig worden en op een management niveau te werken. Na een misgelopen relatie heb ik Belgie achter me gelaten en trok via een aantal jaren in Zwitserland naar Duitsland, waar ik betrokken was bij het Europese ruimteprogramma. Ik ben een avontuurlijk persoon. Mijn hobby's zijn: wakeboarden, fietsen, kajakken en ik ben handig met houtwerk. Ik heb steeds mijn huizen zelf gerenoveerd. Ik verblijf in een gevangenis in Duitsland en zou heel graag schrijven met iemand om mijn gedachten te verzetten. Correspondentie bij voorkeur in het Engels, omdat post in het Nederlands wordt vertaald en het daardoor meer tijd in beslag gaat nemen alvorens ik het in handen krijg. Ik hoop wat post te gaan ontvangen. Alvast bedankt, groeten van John. 

  

Paul zoekt een penvriendin

Paul, een gedetineerde te Leuven zoekt een penvriendin tot 35 j (mag ook ENG of RUS)
Deze man is wetenschappelijk opgeleid en zit al geruime tijd in de gevangenis. Hij moet er nog een hele tijd zitten.
Hij zou graag zijn dagen opvrolijken door te pennen met fantastisch ruimdenkende mensen.
Hij is een optimist, ruimdenkend, houdt van humor en kan ook ernstig zijn. 

 

Jean Paul zoekt een penvriendin

 Mijn naam is Jean Paul, ofwel JP. Graag had ik mijn belevenissen 'achter slot en grendel' wat meer kleur gegeven door met anderen in contact te komen. Schrijven vind ik fantastisch! Liefst schrijf ik met mensen van mijn leeftijd, dus liefst ouder dan 50 jaar. Ik ben een man van 61 jaar . Soms vrolijk , soms niet. Soms hoopvol, soms gelaten en uitzichtloos doch blijf ik steeds geloven in een betere wereld. Schrijven is voor mij dan ook een nood. Als ik post van je mag verwachten, antwoord zal je zeker krijgen!