Bezint eer ge begint !
Momenteel verblijf ik in een Belgische gevangenis voor een veroordeling binnen een criminele organisatie ofwel voor het leveren van hardrugs aan een "Belgische criminele organisatie"

Eén ding is zeker , het rechtssysteem wat België hanteert stamt letterlijk nog uit de tijd van Napoleon.En daar is zeker niks teveel mee gezegd. Het feit dat ze je in België op vermoedens veroordelen doet veel mensen hier de das om . Met andere woorden , als de rechter hier een vermoeden heeft, gegrond of ongegrond, en enig bewijs dan kan hij daar in de veroordeling zijn eigen spannend en vaak volledig uit de hand getrokken conclusie op loslaten . In mijn geval was er enig bewijs . Maar overduidelijk , niet tegensprekelijk bewijs zoals dat in Nederland meestal nodig is voor een veroordeling was er niet. Wat hier in 90% van de gevallen gebeurt is dat je verraden wordt ( een karakter ,typisch Belg-eigen) . De onderzoekers proberen alles uit de kast te trekken om tot een verklaring te komen . Het maakt niet uit of het de waarheid is of niet . Als je maar iets verklaart . In mijn geval heeft dit niets opgeleverd want ik heb niet gepraat , maar dan komen de Belgische medeverdachten aan de beurt en geloof me , 90% van de zuiderburen begint van huis uit al te veklaren ( vooral als het niet moet ) Laat dit een waarschuwing zijn voor iedereen . Dit is jammergenoeg geen verzinsel !En wat deze ook verklaren , de verrader geloven ze in België( eigen volk -eerst principe?) En daar ga je dan als Nederlander op nat ! Ik wil niet alle Belgen over één kam scheren maar echt 70 % verraadt en 20 % is tipgever. Wees dus gewaarschuwd !
Dan is er nog het feit dat vervoersmiddelen , computers en andere artikelen waarvan vermoed wordt dat ze nog gebruikt zijn resoluut verbeurd worden verklaard , ongeacht op wiens naam ze staan of door wie ze zijn aangekocht .
De Belgische politie en justitie zullen er alles aan doen om je veroordeeld te krijgen , goedschiks of kwaadschiks . Vaak zelfs met fysiek geweld . Arrestaties verlopen hier niet op een zachte manier . In mijn geval werd ik klemgereden door twee tot de tanden bewapende teams van Posa ( speciale politie-eenheid) omdat ik werd beschouwd als vlucht-en vuurgevaarlijk . Blijkbaar hadden ze veel angst voor mij en nadat ik geboeid en geblinddoekt was werd ik apart genomen en goed geslagen door een aantal leden van deze speciale ( waarschijnlijk daarvoor opgeleide ) eenheid . Pas daarna werd ik afgevoerd . Ook legitimeerden ze zich niet als een eenheid van de politie en daarom was ik in de veronderstelling dat het ook weleens om een afrekening kon gaan . Op zo'n moment gaat er veel door je hoofd . Tijd om na te denken heb je niet . Ook tijdens de rit met diverse auto's van de Posa werd ik geslagen en vernederd . Ze hebben er klaarblijkelijk veel voldoening in om na zo'n overmeestering nog even door te gaan terwijl je al geboeid en geblinddoekt bent . Niet alleen ik , maar ook andere gedetineerden hebben dit ondervonden.
Uit verschillende gesprekken met Nederlandse medegedetineerden blijkt dat in België geen tastbaar of aantoonbaar bewijs nodig is om tot een veroordeling te komen . In België zal men ook niet toegeven dat je onschuldig vastzit . Zit je eenmaal in voorarrest dan is de kans erg groot dat je wordt veroordeeld . En indien er geen bewijs is dan verzinnen ze dit wel ter pelkke . Dat is dan ook een vinger naar de mensen in het circuit , bezint eer ge begint om met België in zee te gaan . Voor justitie zijn Nederlanders arrogante an asociale noorderburen en daarmee een graag geziene prooi met of zonder bewijs voor justitie ( om de statistieken op peil te houden )