Getuigenissen van binnen en buiten de muren 

 

Getuigenis van Melissa

Uit interesse in criminologie, psychologie en wat leeft in een mens ben ik terechtgekomen op de website binnendemuren.be .

Janneke, de dame die alles in goede banen leidt, stond mij al heel snel te woord en te hulp in het vinden van een passende "pennevriend"

Kiezen uit een lijstje vond ik enger dan te vertrouwen op de ervaring van Janneke.

Er hoeft vooral niet echt een reden te zijn waarom je wil schrijven. Als jij je er maar goed bij voelt.

Ik merk in mijn omgeving dat dit nog vaak een taboe is. Praat er dan niet over en schrijf dit gevoel aan je pennevriend(in)

Voel jezelf niet minder of laat je niet kisten door vooroordelen.

Een steun zijn voor iemand is een heel mooi gebaar. Zet dit op nummer 1 en dan vliegt je pen naar vele pagina's.

Je weet bij start echt niet met wie je zal schrijven en wat de reden is van hun "verblijf" en of ze wel eerlijk tegen jou zijn.

Maar daar kies je nu eenmaal voor.

Veel dames die schrijven, leest een eerdere getuigenis. Maar... hebben vrouwen dan ook niet een tikkeltje meer gevoel, mededogen en inzicht op zo'n gebied?

Je adres geven lijkt zeer eng. Maar hoe enger je het gaat bekijken, hoe meer het schrijven eronder lijdt.

Het schrijven zelf verloopt in mijn geval prima ondanks dit soms iets langer duurt dan de normale post levertijden.

De gedetineerde waar ik mee pen bevindt zich in Duitsland.

Elke brief wordt ook gelezen en ontleedt door intern personeel in het complex vooraleer dit naar de gedetineerde gaat.

Ik heb het geluk met een eensgezinde, zeer interessante persoon te mogen pennen. Het helpt die persoon om een bepaald houvast te hebben en het zet jouzelf ook aan het denken. Iedereen heeft fouten, niemand is perfect en het voelt ook niet raar om te pennen met een onbekende ondanks hun verleden en reden ze "binnen de muren" zijn.

Na een aantal heen en weer gepen bouw je echt een band op en kijk je beide uit naar een brief.

Ik raad het dan ook iedereen aan die graag schrijft en empathie heeft om een steun te zijn. Het hoeft hiervoor niet altijd als een verplichting te dienen. Ik merk dat praten over gezamenlijke interesses meer deugddoend werkt dan praten over de reden waarom...

Tip voor onderwerpen is bvb. eens een vragenlijst bij te voegen. Die vindt je overal terug en dit werkt echt helend. Dan geef je de keuze op wat men wil antwoorden.

Kan gaan over interesses, toekomst, verleden, anekdotes herinneren, ..

Het is vooral een beetje ontdekken van in het begin en daaruit altijd eerlijk te blijven.

Wat zeer belangrijk is... vergeet de menselijkheid niet en hoe eenzaamheid aanvoelt.

Is het dan toch niet de persoon of het schrijven die je verwachtte, wees dan eerlijk en uit dit dan ook vooraleer je het schrijven stopt

Het is een ervaring rijker en voor mij persoonlijk even deugddoend. Ik kan m'n ei kwijt na een drukke dag in een heel stresserende omgeving en de gedetineerde heeft ook iets om naar uit te kijken en bij stil te staan. Menselijk contact en ervaringen delen werkt beter dan een cursusje psychologie voor dummies.

Ik hoop tot het eind van z'n straf een steun te mogen zijn en wie weet of erna nog brieven komen. Het na traject is even hard als gevangen zitten.

 

Getuigenis van Petra

Meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking om te corresponderen met gedetineerden via een stichting in Utrecht. Het contact ging via hun,  en zij stuurde de brieven door naar mijn penvriend in Duitsland. Ik had nog nooit geschreven met iemand in de gevangenis en vond het best wel eng, maar ons contact verliep goed en we hebben toch 3 jaar met elkaar geschreven, tot dat hij vrij kwam......daarna nooit meer wat van hem gehoord......Vele jaren later, nu eigenlijk.....ben ik bij binnen de muren gaan schrijven met mijn nieuwe penvriend. Dit keer was het echt eng , omdat je je eigen adres gaat gebruiken voor de correspondentie, ik haakte al snel af , ben ik eerlijk in. Er gingen zoveel vragen door mijn hoofd, maar na mailcontact met Janneke, durfde ik het toch aan. Ik heb inmiddels meerdere brieven over en weer geschreven met mijn penvriend, en ik geef eerlijk toe, dat het best wel goed voelt. We hebben wel een klik , en ik heb het idee dat je echt wat kan betekenen voor iemand in de gevangenis. Hun kijken reikhalsend uit naar antwoord, vertellen hoe het leven daar is, wat ze doen, denken enz.....terwijl ik gewoon alle vrijheid heb.  Ik stuur nu in elke brief een ansichtkaart mee voor mijn penvriend als ik ergens ben geweest, zo neem ik hem toch een beetje mee in mijn dagelijkse leven. Ik kan iedereen aanraden te schrijven met gedetineerden, ook al lijkt het eng, ze worden vast een goed vriend van je middels schrijven. 
 

Groetjes Petra

 

Getuigenis van Cindy:

Waarom ben ik begonnen met gedetineerden te gaan schrijven, nu iedereen verdiend een 2de kans in het leven ongeacht wat er ook gebeurd is en zelf oordeel en veroordeel ik nooit in het leven, onlangs ben ik begonnen ik krijg heel veel voldoening in het schrijven van brieven en ook het terugkrijgen van hun is zo veel waard, het leven zowel binnen als buiten de muren is niet altijd even makkelijk. Op het moment heb ik een geweldig supercontact met gedetineerden, het doet enorm veel op contact op te bouwen maar ook het vertrouwen naar elkaar toe gaat soms heel moeizaam, sommige zijn heel wantrouwig en hebben veel meegemaakt en andere staan dan weer iets meer positiever in hun schoenen dan anderen. Mijn ervaring met hun is enorm gegroeid en zowel beiden hebben veel steun aan elkaar. Ik ben enorm dankbaar voor deze ervaring en opbouw van nieuwe contacten, vriendschap waar ik zo veel uit haal en ook zo veel voor terug kan doen.

Liefs Cindy

 

 Getuigenis van gedetineerde binnen de muren  ( anoniem) 

Het is mij hier dus nog steeds niet gelukt ook maar één van al die vele schrijfsters( meestal zijn het vrouwen die criminologie studeren), voor lange tijd bij me in de bus te houden. Ik kan u er gelijk enkele beschrijven die er binnen komen en je gelijk het gevoel willen geven dat je zowat een verrijking bent in hun leven. Om dan enkele maanden later niets meer van hun te laten horen of zo eens sporadisch om de zoveel maanden daar terug zijn alsof er geen vuiltje aan de lucht is en het toch maar weer eens hun liefdadigheidsgevoel een drang is gebleken, sukkels zoals ik wat kleur te willen schenken in hun monotoon bestaan achter die 4 muren! Uiteindelijk als je er even bij stil wilt staan, is het ook maar gewoon iets van 'burgers die met gedetineerden willen schrijven'' en niets meer en niets minder, ook al is het voor iemand als ik best wel bijzonder en telkens een ervaring die me als mens op de eerste plaats een soort van waarde schenkt. Nou dus, geloof dat het best wel bij mezelf te zoeken valt. Ik weet van mezelf , waarschijnlijk mede teweeggebracht door het al zo lang opgesloten zitten, het moeilijk wordt nog ergens in te willen geloven, maar.... ik blijf proberen, aangezien ik nog vele jaren achter slot en grendel moet verblijven en niet totaal wil vervreemden van de realiteit. Mensen leren kennen is levensnoodzakelijk in mijn geval voornamelijk omdat zij het zijn die je de zin van het leven waardevol kunnen laten doen blijken. 

 

Getuigenis van Karel:

Na mijn veroordeling zat ik in zak en as. Iedereen had me laten vallen, ik voelde me heel eenzaam en het enige wat ik deed was eten en slapen. Na een tijdje kreeg ik ook donkere gedachten. Op een dag kwam er een aalmoezenier een praatje maken op mijn cel, en hij zij Karel misschien moet je een penvriend zoeken. Ik heb mij toen door hem op de website binnendemuren.be laten plaatsen. Een maand later kreeg ik een hele lieve brief vol met positiviteit van een lieve oudere dame. Zij heeft me uit het donkere gat gehaald en heeft me ervan overtuigt dat ik meer ben dan alleen maar mijn feiten. Na enkele maanden zijn we ook beginnen bellen en een jaar later vroeg ze of ze op bezoek mocht komen. Ondertussen krijg ik al 6 jaar bezoek van haar. En ik  kijk er telkens weer naar uit. Dank u binnendemuren jullie hebben me echt uit de put geholpen.

 

Getuigenis van Willy:

Het betekent heel veel om pennenvrienden te hebben, vooral als je bijna of helemaal geen bezoek krijgt.
Je komt zo ook meer te weten van wat er buiten de muren gebeurd in de maatschappij, je bouwt een vriendschap op, en vooral je hebt iemand die naar je luistert.
Voor ons gedetineerden betekent een luisterend oor heel veel.
Zelf heb ik al vele schrijfcontacten, niet alleen via binnendemuren.be, maar er kunnen er nog steeds bij. Jammer dat er tot nu toe alleen mannen zich klaar voelen om te schrijven, daarom een oproep naar de vrouwen, neem ook eens een pen in de hand, en schrijf een brief naar een gedetineerde.
Van in de eerste brief goede afspraken maken, en alles verloopt vlotjes.
Ik schrijf heel graag, en meestal binnen enkele dagen vertrekt er alweer een brief retour.
Er zijn pennenvrienden die al vooruit kijken naar de tijd dat wij onze vrijheid terug krijgen, om de band nog steviger te maken, en dat doet ons soms zweven.
Mijn pennenvrienden luisteren naar onze verhalen, (ver)oordelen niet over onze feiten, al mag het van mij altijd, iedereen mag zijn mening geven.
Wat gebeurt is, is gebeurt, we kunnen er alleen aan werken, en de steun van pennenvrienden is dan meer dan welkom, want wij kunnen het niet alleen.

 

Getuigenis van John:

Ik heb een zoekertje geplaatst op binnendemuren.be omdat ik wat verstrooiing zocht wanneer ik op cel zit. Het doet ook deugd om je hart te kunnen luchten en frustraties te kunnen neerschrijven. Gewoon het gevoel hebben dat iemand wel luistert naar u. Maar in mijn geval is dat zelfs wederzijds. Want de penvriendin waarmee ik momenteel contact heb, heeft ook persoonlijke problemen. En zo helpen we elkaar door een luisterend oor te bieden aan elkaar. We steunen elkaar door onze ervaringen te delen, wat mij dan op een bepaalde manier een goed gevoel geeft omdat ik toch nog voor iemand iets kan betekenen. Wat ik vóór het schrijven via binnendemuren.be toch miste. Dank je wel binnendemuren.be om deze actie op poten te zetten! Aangezien we nog geen internet hebben en enkel contact kunnen hebben via brief naar de buitenwereld/maatschappij.

 

Getuigenis van Loes: 

1x per maand ongeveer ontvang ik een brief van mijn pennevriend. We hebben duidelijke regels afgesproken in het begin en daar houden we ons beide aan. Ik heb het gevoel dat ik iets voor hem kan betekenen, een luisterend oor kan bieden. Ook ik voel me gehoord door hem. Het heeft me laten inzien dat gedetineerde ook gewoon maar mensen zijn met noden en behoeftes. Elke maand kijk ik uit naar een nieuwe brief. Goed dat er initiatieven zoals dit bestaan. Ik heb er enorm van geleerd. Echt een aanrader.

 

Getuigenis van Aldo:

Het was voor mij een soort van late roeping om me te gaan ontfermen over gevangenen. Mijn tante, die kloosterzuster was, had me daarop gewezen. Zij kreeg in het klooster blijkbaar verzoeken van gevangenen, om te schrijven. Vanuit mijn atheïstische visie had ik daar lange tijd geen oog voor. Pas recent voelde ik een aandrang om werkelijk contacten te leggen met gevangenen.

Ik poog me in die briefwisseling open te stellen, en mijn vertrouwen aan te bieden. Zo ontstaat een band die duurzaam is. Dat wekt appreciatie op.

Mijn ervaring beperkt zich alsnog tot drie gevangenen. Omwille van ethische deontologie wil ik niet persoonlijk over hen berichten. Uit de respons maak ik op dat voor hen die briefwisseling erg welkom is. Voor mezelf is het ook bevredigend mensen te kunnen steunen die in existentieel penibele omstandigheden terecht zijn gekomen.

Aldo

  

Getuigenis van Luna:

Ik zelf ben een heel sociaal persoon en vind contacten leggen heel belangrijk. Zelf wist ik dat een gevangenen nooit veel aandacht kreeg… Zij worden maar achteruit gegooid… Dit zijn ook maar gewoon mensen, ik stuur nu al enkele weken met iemand en eerlijk? Ik zou niets liever meer willen doen, ik maak zijn dag goed en hij de mijne met de brieven. We hebben soms wel 2-3 keer brievenwisseling op een week. Ik wilde dit doen omdat iedereen  een kans verdient en iedereen maakt wel eens een fout, en de ene al wat meer dan de andere, maar hier moet je door kunnen kijken! (:
Ben je iemand die hetzelfde wilt doen? Twijfel alstublieft niet en gewoon doen. :)

Liefs, Luna

 

Getuigenis van Heidi:

'Ik was op een avond naar het programma "Ooit vrij" aan het kijken en daar hoorde ik dat gedetineerden op dit moment dus ook geen bezoek mochten ontvangen door de corona. En vond dat eigenlijk heel erg dat die mensen dus afhankelijk waren van telefoontjes en brieven. Dan ben ik op internet gaan zoeken om dus naar zo iemand brieven te schrijven. Dan ben ik op het zoekertje van Kevin gestoten en dat sprak me onmiddellijk aan. Heb dan nog een paar dagen afgewacht en dan toch de stap gezet om te schrijven. En moet zeggen dat dat onmiddellijk goed zat. Wij schrijven elkaar per week een brief of 2-3. En zijn nu al zover gekomen dat we zelfs telefonisch contact hebben. En mijn intentie was om een goede vriendschap op te bouwen maar moet zeggen dat ik mijn soulmate heb gevonden. Natuurlijk heeft hij zijn verleden niet mee maar dan denk ik ook weer: wie heeft er in het verleden geen domme dingen gedaan? Iedereen heeft dat wel eens gedaan. En moet zeggen dat ik er nog geen enkele seconden spijt van heb. Dus mijn mening is: verstuur eens een brief en zie wat ervan komt. Want ik hoorde van Kevin dat er veel mensen daar amper brieven, bezoek of telefoontjes ontvangen. Die mensen hebben ook graag eens contact met de buitenwereld. Dus niet twijfelen, gewoon doen!

Groetjes Heidi

 

Getuigenis van Luc:

Zelf verbleef ik 22 jaar in Leuven-Hulp, je krijgt een straf opgelegd en verdwijnt voor jaren achter de tralies. Binnen de kortste tijd vervreemd je van alles en iedereen, vroeg of laat sta je terug in de harde maatschappij en wat dan (?!). Enkele weken geleden stelde ik mij kandidaat om te schrijven met een gedetineerde in Leuven-Centraal, ik ken het systeem, maar al té goed.
Er zijn vele honderden gedetineerden/geïnterneerden/veroordeelden/lang gestraften = MENSEN, die snakken om een woordje kwijt te kunnen tegen iemand in de "vrije buitenwereld". Hebben jullie er enig idee van wat een vriendelijk woord in een brief doet met iemand. :-)
En ook al kan ik maar één toekomstige schrijver overhalen om gebruik te maken van de website "binnendemuren.be" dan is er opnieuw één mens achter tralies gered!
Met oprechte groet,
Luc.

 

Penvrienden.

Schrijven met gedetineerden in België

 

 

 ATTENTIE:

Er moet ons iets van het hart als team van Binnendemuren, na een geruime tijd van bemiddelen tussen ‘buiten en binnen de muren’. Naast gelukkig veel goedlopende correspondenties krijgen wij toch nog té vaak, na het verstrekken van een adres, een dag later mail die luidt als volgt: ‘ik heb de persoon gezocht op google en met zo een persoon wil ik niet schrijven'! Het doel van onze rubriek is om mensen bij elkaar te brengen, middels brieven. Mensen van buiten het rechtssysteem die wat hoop en licht brengen bij mensen binnen het rechtssysteem. En mensen van binnen het rechtssysteem kunnen de horizon verbreden van mensen buiten het rechtssysteem. Vaak wordt vergeten dat gedetineerden mensen zijn en ook wat toe te voegen hebben aan de wereld. 

Wij willen u daarom vragen om, alvorens u een verzoek doet voor een adres, goed na te denken waarom u eigenlijk juist met deze doelgroep wilt gaan schrijven?! ( zie ook onze rubriek getuigenissen) 

Hopelijk bent u ervan doordrongen dat gedetineerden al door justitie veroordeeld zijn en daarom hun straf in de gevangenis ondergaan! Dat wij, van buiten, dat oordeel gelukkig niet opnieuw hoeven te vellen?! 

Als een advertentie u aanspreekt, én de wil om gevangenen te ondersteunen in zijn/haar leven binnen de muren, is dat een goede motivatie. Wat eender het delict mag zijn, een mens is meer dan zijn/haar misdaad alleen. 

Elke gedetineerde heeft bij ons de kans om een advertentie te plaatsen ongeacht het delict, door hun zelf verwoord en gericht tot buiten.  Als u begint met schrijven met deze doelgroep dan neemt u toch een bepaalde verantwoordelijkheid op u, het zal tijd maar ook toewijding vragen. Correspondenties met buiten kunnen van heel positieve invloed zijn op hun dagelijkse leven in de gevangenis, maar zeker ook helpen bij een opstap naar een eventuele re-integratie. 

Als het gewoon niet klikt tijdens een correspondentie, na een aantal maanden, dan is dat zeker wél een goede reden om een briefwisseling te stoppen, zo werkt het buiten de muren ook, het moet dan niet meer als een verplichting blijven voelen.  In dat geval zou het fijn zijn als u dat vervolgens zelf aan de gedetineerde mededeelt en dan verstrekken we u in overleg een ander adres. Ook gedetineerden geven hun adres bloot en daar behoren wij correct mee om te gaan! 

Dank voor het lezen. 

 

Werking:

 

Gedetineerden hebben GEEN toegang tot internet. Ze laten een bericht op onze website plaatsen door familie of vrienden. Gedetineerden kunnen ons ook zelf een brief sturen. Ons postadres vindt u onder 'Contact'. 

 

** Hoe kan ik schrijven met een gedetineerde?

  1. Kies hieronder een gedetineerde die u aanspreekt. (Lees hier getuigenissen van binnen en buiten de muren.)
  2. U neemt contact met ons op via ons contactformulier
  3. U geeft de naam door van de gedetineerde waarmee u wilt schrijven of als u geen keuze kunt maken, kan u de keuze door ons laten maken.
  4. U krijgt een e-mail van ons met de adresgegevens van de gedetineerde.
  5. U kan starten met schrijven.LET OP: We kunnen geen brieven doorsturen. U dient uw adresgegevens aan de gedetineerde te geven in uw eerste brief.  U kunt ook een postbus aanvragen. Correspondenties zijn hierdoor volledig privé tussen u en gedetineerde. Zodra het adres van de gedetineerde is verstrekt valt de correspondentie en verder verloop buiten onze verantwoordelijkheid. Voor vragen voorafgaand de correspondentie en/of problemen tijdens de correspondentie kunt u ons uiteraard altijd contacteren. Wij helpen u graag. 
  6. Veel schrijfplezier toegewenst!

 

 

** Kent u een gedetineerde die een pennenvriend(in) zoekt?

  1. U neemt contact met ons op via ons contactformulier 
  2. U vult alle gegevens in. Opgelet dit is géén DATING SITE!!!.
  3. We plaatsen het berichtje op onze website.
  4. Gedetineerden kunnen een brief sturen naar ons contactadres. U vindt dit onder 'Contact'. Voor penvriendverzoekjes graag een korte beschrijving (max 120 woorden) met leeftijd, voorkeur penvriend of penvriendin of beiden, interesses en hobby's etc. 
  5. Als iemand wilt schrijven met deze gedetineerde geven we zijn adresgegevens door.

 

**U heeft een vraag?

  1. U neemt contact met ons op via het contactformulier
  2. U formuleert uw vraag.
  3. We antwoorden zo snel mogelijk op uw vraag.

 Laatste update 30-10-2023

 

Ervaringen?

Hebt u positieve ervaringen met corresponderen met gedetineerden waarover u een stukje wilt schrijven wat wij mogen plaatsen ( anoniem) op de website? Wij horen het graag! Dit kan andere mensen misschien motiveren om ook te gaan schrijven met gevangenen, en hun op die manier ondersteunen. Ook negatieve ervaringen horen wij graag om te kijken of we ergens iets mee kunnen doen/ veranderen. 

 

De volgende gedetineerden zoeken penvrienden/penvriendinnen

Laatste update 03-02-2024

 

Mohammed zoekt een penvriend(in) 

Hallo, mijn naam is Mohammed, ik ben 38 jaar en ik ben Irakees. Ik wil graag nieuwe mensen leren kennen die misschien vriendschap met mij willen sluiten. Door brieven te schrijven kan ik ook beter Nederlands leren spreken en schrijven, want dat wil ik heel graag goed leren. Ik hoop dat ik post krijg van iemand. Vriendelijke groeten van Mohammed. 

 

Danny zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Danny, ik ben geboren in Ninove, ben Belgisch en 58 jaar. Ik heb een zeer zware jeugd gehad en ben hierdoor in de criminaliteit gekomen. Ik doe mijn best om daaruit te komen, maar herval vaak. Ik heb ook psychische problemen, maar krijg niet voldoende hulp. Ik hou van muziek, films, fotograferen, natuur, dieren en schrijven. Door te schrijven passeert de tijd sneller en voel ik me minder depressief. Ik hoorde van de mogelijkheid om hier een verzoekje te plaatsen voor een penvriendin. Schrijven zou mij enorm helpen omdat ik zoveel heb meegemaakt, maar ik heb er niet veel over heb kunnen praten en ik heb er eigenlijk wel veel nood aan. Als je graag schrijft doe het dan met mij, je zal er geen spijt van hebben, lieve groetjes, Danny. 

 

Diego zoekt mensen om mee te schrijven 

Hey, mijn naam is Diego, ik ben 33 jaar en geïnterneerd en verblijf in een FPC ( psychiatrische gevangenis). en wil graag nieuwe vrienden maken. Mijn hobby's hier zijn lezen, gamen, wandelen en veel TV. Ik lees van en over religie, politiek, fictie, controversiële zaken, filosofie, eigenlijk écht alles. Van films zie ik graag van alles, maar het liefst horror. Door de jaren binnen zitten ben ik er helaas veel verloren. Ik zoek mensen om mee te schrijven en voor als ik vrij kom, als het erg klikt eventueel een (vriendschap) band te onderhouden. Maar dat zien we dan wel. het is gewoon erg confronterend, uit het oog, uit het hart en als geïnterneerde weet ik niet of ik makkelijk nieuwe mensen kan leren kennen. Ik hoop van iemand wat te horen. Groetjes Diego. 

 

 Rudi zoekt nieuwe vrienden

Hallo, mijn naam is Rudi, ik ben 45 jaar en ik ben op zoek naar nieuwe vrienden. Sinds mijn detentie heb ik ervoor gekozen om met bijna heel mijn omgeving te breken, nu wil ik graag weer nieuwe contacten leggen. Mijn hobby's en interesses bestaan uit gitaar, tekenen, schrijven, outdoor, dieren, natuurwandelingen en muziek luisteren. Ik hoop wat post te ontvangen. Vriendelijke groeten, Rudi

 

Guy zoekt een penvriendin

Het laatste plaatje dat ik kocht was van Diana King met het nummer 'Shy Guy".Sindsdien heb ik geen vrijheid meer gekend. Binnen enkele jaren mag ik opnieuw muziek gaan kopen, als er nog platenwinkels zijn. De wereld is veranderd en ik heb het gevoel dat ik ben blijven hangen. Toch is en blijft muziek mijn passie, waar ik zelf ook mee bezig ben, en iemand zoek die dit wil delen. Elke muzikale topper is okay: -) Groeten en thanks, Guy. 

 

Wouter zoekt een penvriendin

Hallo ik ben Wouter, 37 jaar en wil graag corresponderen met een vrouw van mijn leeftijd of ouder. Als jij ook interesse hebt in elektronische muziek, schrijven van muziekteksten en zingen of tekenen en lezen( ik lees graag over alle vormen van geloof), schrijf me dan zeker een brief. Ik antwoord zo snel mogelijk terug. Groetjes Wouter.

 

Paul zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben 42 jaar, slank en sportief gebouwd, kalend en bruine ogen. Ik ben 1.80 m lang. Ik ben alleenstaand en ik heb geen kinderen. Ik ben op zoek naar vriendschap. Mijn hobby's zijn vissen, gamen, playstation, gezelschapspellen, muziek maken op PC, fietsen repareren. Ik wandel, fiets en zwem graag en ik hou van dieren. Ik sta open voor veel, niets moet, alles mag. Ik schrijf over het weer tot zaken die taboe zijn over het verleden. Respect en discretie zijn vanzelfsprekend, provisie is garantie. Ben je tussen de 30 en 49 jaar en heb je interesse dan hoor ik het graag. Groetjes Paul.  

 

Willy zoekt penvriend/in ( chauffeurs)

Hallo, mijn naam is Willy en ik ben op zoek naar collega chauffeurs die wensen te schrijven met een gedetineerde. De jaren binnen zitten, doen me steeds weer verlangen naar de weg. Zelf ben ik 24 jaar internationaal chauffeur geweest, en zou het na detentietijd weer willen doen. Helaas vervaagt alles wat en daarom wil ik schrijven, en de verhalen van anderen horen of lezen, over hoe ze het nu doen en wat er allemaal is veranderd sinds 2010. Heren en dames, wie ziet het zitten? Het is gewoon voor collegiaal contact, niets meer! Ik hoop wat te horen. Alvast veel dank, vriendelijke groeten, Willy 

  

Saïd zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Saïd en ik zou graag een pennevriendin leren kennen om de eenzame dagen door te komen. Ik ben een sportieve Marokkaanse man van 50 lentes. Ik ben spontaan en ik ben op zoek naar een vrouw om te schrijven om de dagelijkse sleur te doorbreken. Dus vrouwen die zin hebben om mij te schrijven, wees wel gekomen. Lieve groetjes Saïd

 

Cliff zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Cliff en ik ben 39 jaar oud. Ik ben een Belgische man en zou graag (liefst) met een vrouw willen schrijven. Ik ben redelijk sportief en heb een open karakter. Ik verblijf sinds januari in deze gevangenis en alle dagen zijn hier zowat gelijk. Dus vrouwen die interesse hebben om mij te schrijven? Ik kijk er al naar uit. Groetjes Cliff.  

 

Werner zoekt een penvriendin

Hoi, ik ben Werner en ik ben 50 jaar. Reeds lange tijd verblijf ik binnen de muren aangezien ik geïnterneerd ben. Hierdoor heb ik momenteel maar een beperkt aantal sociale contacten, wat ik erg mis. Ik heb nu nog voornamelijk contact met mijn ouders, zus en schoonzus. Graag wil ik mijn sociaal netwerk wat uitbreiden en ben daarom op zoek naar een mensen die het leuk zouden vinden om brieven uit te wisselen.  Mijn interesses zijn o.a sporten, daar ben ik hier veel mee bezig. Hardlopen was buiten mijn passie, maar ik hou ook veel van muziek, o.a Rolling Stones, Pink Floyd, Talking Heads, maar ook Madonna bijvoorbeeld. Ook werk ik graag binnen de gevangenis.  Ik kijk echt uit naar post dus hopelijke tot snel! Groeten Werner. 

 

 Jan zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Jan. Ik ben 58 jaar. Ik zag in de gevangenis waar ik verblijf een papier waarop stond dat ik Binnendemuren kon contacteren om met iemand van buiten beginnen te corresponderen. Dat lijkt mij erg leuk om zo een penvriendin te vinden. Mijn hobby's zijn muziek(maken)  en 3D Origami. Ik hoor graag van iemand, vriendelijke groeten, Jan.

 

Dennis zoekt een penvriendin

Hallo, ik ben Dennis (32 jaar). Ik heb blauwe ogen, ben 1.86m. Ik zoek een goede en lieve vriendschap met een vrouw (leeftijd maakt niet uit). Ik kijk graag voetbal ( vooral Nederlands elftal, Real Madrid, Ajax en Manchester City) en speel graag darts. Voor mij telt het innerlijke, ik ben best gevoelig, een bruut van buiten, maar een teddybeer van binnen. Ik kan goed luisteren en advies geven, ik ben eerlijk en zeg wat ik denk, maar ik vind respect ook belangrijk.  Schrijf jij graag met iemand die gedichten schrijft, over gevoelens kan praten, maar ook over sport en house muziek( rave parties en tomorrow land), aarzel dan niet om me te contacteren. Groetjes Dennis 

  

Pascal zoekt een penvriendin

Ik ben Pascal, ik ben 39 jaar en verblijf in een gevangenis in Belgie. Ik hoop langs deze weg in contact te komen met mensen die met mij zouden willen schrijven, om  opnieuw vriendschappen op te bouwen. Ik hou van joggen, zwemmen en gamen. Ik zou heel blij zijn met wat post en kijk uit naar een reactie. Alvast bedankt, groetjes Pascal.

  

Pascal zoekt een penvriend(in)  franstalig, spreekt geen vlaams, verblijft in België.

Je suis Pascal, née en France et 50 ans. Obi: d'art, pèche, booling, cuisine. Sport: vélo, fitness, crossfit, et basket. Étude:  menuiserie atisanal, cuisine, telecom. Centre intérée: culture mondal encient et moderne, register batiment réglementasion, technologie encien et nouvel. Je suis une personne qui aime la socialibitée qui  donne de sa personne pour aidre dans sa possibilitée. Je suis une personne qui a toujour beauqu'ou travaille dans le batiment que quand j'ais de reste de marchandise donne aux personne démunie (merchandise+ main d’oevre peinture, plombrie et autre. En prison j'aibe les détenus dans leur probleme en prison ou jirudict et quant ils ont des baisse de moral et leur donne des onde positif et leur aprend la patisserie et le partage. Je recherche pour m'aider dans mes demarche interne a la prison ou externe(civil) que je peut partager avec d'autre personnes et que je peut diriger verre des personne qui peuve les aider dans leur démarche génèrale. Bien a vous et mes salutation,  Pascal.

  

John zoekt een penvriend(in)

Hallo, ik ben John, 41 jaar en ik heb een jong zoontje. Ik ben afkomstig van Zuid Afrika. In 2000 ben ik als tiener met mijn familie naar Belgie gekomen. Ik heb me opgewerkt in de telecomsector van het laagste niveau tot uiteindelijk zelfstandig worden en op een management niveau te werken. Na een misgelopen relatie heb ik Belgie achter me gelaten en trok via een aantal jaren in Zwitserland naar Duitsland, waar ik betrokken was bij het Europese ruimteprogramma. Ik ben een avontuurlijk persoon. Mijn hobby's zijn: wakeboarden, fietsen, kajakken en ik ben handig met houtwerk. Ik heb steeds mijn huizen zelf gerenoveerd. Ik verblijf in een gevangenis in Duitsland en zou heel graag schrijven met iemand om mijn gedachten te verzetten. Correspondentie bij voorkeur in het Engels, omdat post in het Nederlands wordt vertaald en het daardoor meer tijd in beslag gaat nemen alvorens ik het in handen krijg. Ik hoop wat post te gaan ontvangen. Alvast bedankt, groeten van John. 

  

Paul zoekt een penvriendin

Paul, een gedetineerde te Leuven zoekt een penvriendin tot 35 j (mag ook ENG of RUS)
Deze man is wetenschappelijk opgeleid en zit al geruime tijd in de gevangenis. Hij moet er nog een hele tijd zitten.
Hij zou graag zijn dagen opvrolijken door te pennen met fantastisch ruimdenkende mensen.
Hij is een optimist, ruimdenkend, houdt van humor en kan ook ernstig zijn. 

 

Jean Paul zoekt een penvriendin

 Mijn naam is Jean Paul, ofwel JP. Graag had ik mijn belevenissen 'achter slot en grendel' wat meer kleur gegeven door met anderen in contact te komen. Schrijven vind ik fantastisch! Liefst schrijf ik met mensen van mijn leeftijd, dus liefst ouder dan 50 jaar. Ik ben een man van 61 jaar . Soms vrolijk , soms niet. Soms hoopvol, soms gelaten en uitzichtloos doch blijf ik steeds geloven in een betere wereld. Schrijven is voor mij dan ook een nood. Als ik post van je mag verwachten, antwoord zal je zeker krijgen! 

 

 

 

 

Contacteer ons

Postadres:

Binnendemuren.be

P/A Senecalaan 147

5216 CH 's Hertogenbosch

Nederland

 

Of via e-mail middels ons contactformulier 

 

Privacy verklaring

 

 

Persoonsgegevens die wij verwerken:

 

binnendemuren.be verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt heeft. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam

- Geslacht

- E-mailadres

- IP-adres

- Locatiegegevens

- Gegevens over uw activiteiten op onze website

- Gegevens over uw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)

- Internetbrowser en apparaat type

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers, die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online-activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via het contact formulier, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

 

Binnendemuren.be verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- U te kunnen e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.

- Binnendemuren.be analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van onze diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

 

Binnendemuren.be neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van binnendemuren.be) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Binnendemuren.be bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

 

Binnendemuren.be gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Binnendemuren.be gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte inhoud en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting:

https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen.

 

U heeft het recht om uw persoonsgegevens te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering van uw persoonsgegevens aanvragen via het contact formulier.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Dit ter bescherming van uw privacy. Wij reageren zo snel mogelijk op uw verzoek (ongeveer 4 weken).

 Welkom op binnendemuren.be
Gedetineerden België

 

 

Welkom op de binnendemurenwebsite over gedetineerden in Belgë.

Deze website is bedoeld om u te informeren over alles wat samenhangt met het gevangeniswezen in België.

 

De manier waarop een samenleving het strafbeleid en de strafprocedures organiseert, bepaalt of ze wel of niet fatsoenlijk is. Ook criminelen hebben recht op elementair menselijk respect. Gemeten aan deze vorm van de filosoof Margalit presteert België ondermaats, ondanks dat reeds veel werk is gebeurd voor een noodzakelijke inhaalbeweging, en binnendemuren wil hieraan bijdragen.

 

binnendemuren is een niet-georganiseerde en niet commerciële website opgesteld door en vóór gedetineerden en belangstellenden. De website is ontstaan op initiatief van gedetineerden in Belgische gevangenissen.

 

Via binnendemuren worden op een constructieve wijze o.a.(gemeenschappelijke) problemen aan de kaak gesteld, die zich afspelen (of afspeelden) gedurende het gehele traject van het verblijf in de gevangenis, dit wil zeggen vanaf het moment van de vrijheidsontneming tot het moment van vrijlating.
Het is zeker niet de bedoeling om via deze website personen na te wijzen, te beledigen of in een kwaad daglicht te stellen !!!!

 

binnendemuren is een site waar gedetineerden en ex-gedetineerden, belangstellenden en -hebbenden, indien gewenst anoniem, hun verhalen en anekdotes kwijt kunnen waar ze elders niet mee terecht kunnen en/of konden. Tevens biedt de website de mogelijkheid informatie te vinden aangaande rechten van gevangenen, wetgevingen en hulporganisaties .....

 

Doelstellingen

binnendemuren wil mede een positieve uitlaatklep zijn voor mensen die niet of nauwelijks met het gerecht en/of de gevangenis te maken hebben gehad, op een coöperatieve wijze. Bewust trachten te maken en te informeren over wat zich afspeelt binnen de gevangenismuren. ( Anonieme) anekdotes vanuit de gevangenis van gedetineerden en ex- gedetineerden aangaande de toegepaste regels en regimes. Hoe de al dan niet bestaande regels worden geinterpreteerd door de directies en beambten. De absurditeiten die zich binnen de muren afspelen en ( nog steeds ) de wantoestanden die in sommige ( Belgische ) gevangenissen bestaan. Verhalen en anekdotes waarmee ( ex-) gedetineerden ( anoniem uiteraard ) elders niet terecht kunnen en/of konden. Reacties op uitzendingen van radio en tv en recht van antwoord op publicaties.

 

binnendemuren wil een hulpbron zijn voor iedereen, waar informatie gevonden kan worden omtrent wetgeving, literatuur aangaande gevangenis en gevangeniswezen, detentie binnen en buiten de gevangenis. Met waardevolle adressen, e-mailadressen en verwijzigingen naar nuttige websites die betrekking hebben op het beoogde doel. Het bewustzijn is zeker aanwezig dat informatieverstrekking nooit volledig zal en kan zijn!

 

binnendemuren wil via het aandragen van actuele in situ informatie aan beleidsmakers de mogelijkheid bieden om hun mening en beslissingen kracht bij te zetten om noodzakelijke hervormingen van het gevangeniswezen ( o.a.strafrecht, strafprocesrecht, Basiswet en Wet rechtspositie ) door te kunnen voeren.

 

Contact

Het is mogelijk om je eigen ervaringen in de gevangenis of met justitie op de website te laten plaatsen.
Ook kunnen artikelen op de website van commentaar en/of aanvullingen worden voorzien. Ongepast commentaar zal worden verwijderd.

Reageer per brief naar het postadres  vermeldt onder Contact of stuur een e-mail ( u vindt het invulformulier hiervoor ook onder Contact )om deze website een waardevol hulpmiddel voor belanghebbenden te laten zijn.

Anonimiteit is geboden ( behalve wanneer u dit zelf expliciet aangeeft, dan wordt uw naam of pseudoniem vermeld op de website ).

Indien gedetineerden dit wensen ( door dit eenvoudig te vermelden in hun correspondentie ), kunnen reacties op hun ingezonden stukken worden doorgestuurd naar betreffende gedetineerde.

P.S. Alle artikelen op deze website zijn geschreven door gedetineerden of overgenomen al dan niet in aangepaste vorm uit tijdschriften zoals bijvoorbeeld het tijdschrift  FATIK. Persoonsgerichte artikelen uit tijdschriften zijn door de gedetineerden soms in algemene vorm aangepast en daarna ingestuurd om de privacy van de gedetineerde medemensen te beschermen en daarna door beheerder geplaatst. De bedoeling van deze website is om artikelen in het belang van gedetineerden en hun naasten overzichtelijk bij elkaar te zetten en zodoende blijvend toegangelijk te houden voor de lezers.  

 

OPROEP i.v.m. supportgroep

De "supportgroep"zijn experten/specialisten (de één met al meer ervaring dan de ander) van verschillende disciplines (maatschappelijk werk, recht, slachtofferhulp,...) die de webbeheerder als vrijwillger bijstaan met het beantwoorden van vragen  (gesteld via de website of via direct contact met beheerder) aangaande diverse (rand)facetten in en rond de gevangenis. Het is de bedoeling dat in deze supportgroep verscheiden "disciplines"aanwezig zijn. Wat in deze groep geschreven wordt zal alleen zichtbaar zijn voor leden van de groep. De tijd per maand die u hieraan kwijt bent zal ons inziens ruw geschat 15 tot 30 minuten bedragen.

Indien u denkt actief te kunnen bijdragen aan deze supportgroep gelieve dan contact op te nemen via het contact formulier.

Alleen door bundeling van krachten is het mogelijk het logge apparaat "Justitie "geheten, wellicht beetje bij beetje in beweging te krijgen en het mede te helpen de goede richting in te slaan.