Het Antwerpse hof van assisen heeft Filip Dehamchi uit Stabroek donderdag veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op zijn ex-vriendin Cindy Verlot (32).
Het openbaar ministerie had 28 jaar opsluiting gevorderd, de verdediging had 24 jaar geopperd.

De 39-jarige Dehamchi bracht het slachtoffer op 11 november 2011 op gruwelijke wijze om het leven in haar appartement in Stabroek.
Hij bracht zijn ex-vriendin over het hele lichaam messteken toe, liefst 63 in totaal. Dat verregaand en brute geweld was gericht op de totale vernietiging van het slachtoffer, klonk het in het arrest.
De jury stelde duidelijk dat Verlot niets te verwijten viel. De jaloezie van Filip en zijn vermoedens dat er een andere man in het spel was, waren op niets gesteund.

Narcistische kenmerken
Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt dat zijn persoonlijkheid narcistische kenmerken vertoond, dat hij eerder zwakbegaafd is en dat hij beperkte probleemoplossende vermogens heeft. Hij heeft ook moeite om normale relaties op te bouwen.

Die beperkingen van zijn persoonlijkheid, samen met zijn vlekkeloze levensloop, beginnende spijt en schuldbesef, werden als verzachtende omstandigheden weerhouden.

 

Bron: De Morgen - 22/01/15